1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Merkel’den dizel araçlara yasağı önleme sözü

Merkel’den dizel araçlara yasağı önleme sözü

Enerji Günlüğü - Almanya Başbakanı Angela Merkel, Frankfurt'ta dizel araçların trafiğe çıkmasının yasaklanmasının önüne geçme sözü verdi. Hessen...

Merkel’den dizel araçlara yasağı önleme sözü

Enerji Günlüğü - Almanya Başbakanı Angela Merkel, Frankfurt'ta dizel araçların trafiğe çıkmasının yasaklanmasının önüne geçme sözü verdi. 

Hessen Eyaleti’nde CDU'nun seçim kampanyasına katılan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya’nın beşinci büyük kenti ve Hessen Eyaleti’nin en büyük kenti olan Frankfurt’ta hava kirliliği yarattıkları gerekçesi ile dizel araçların trafiğe çıkmalarının yasaklanması yönündeki girişimleri engellemek için yasal düzenleme yapma sözü verdi. 

Merkel yaptığı açıklamada, Hesse'nin en büyük kenti Frankfurt'ta dizel araçların trafiğe çıkmalarının yasaklanması girişiminin, bu araçların yarattıkları nitrojen emisyonun sınırları çok az aştıkları dikkate alındığında, orantısız bir adım olacağını savundu. Merkel, "Kirlilik limitlerinin küçük oranlarda aşıldığı durumlarda trafiğe çıkma yasağı orantısız bir karar. Bu yasayı değiştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler