1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Merkel'den Trump'a iklim göndermesi

Merkel'den Trump'a iklim göndermesi

Enerji Günlüğü - Almanya Başbakanı Angela Merkel, iklim anlaşmasının uygulanmasının herkes açık bilimsel sonuçlar konusunda ikna edilene kadar bekleyemeyeceğini...

Merkel'den Trump'a iklim göndermesi

Enerji Günlüğü - Almanya Başbakanı Angela Merkel, iklim anlaşmasının uygulanmasının herkes açık bilimsel sonuçlar konusunda ikna edilene kadar bekleyemeyeceğini söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Paris İklim Anlaşması'ndan çekilen ABD Başkanı Donald Trump'a dolaylı bir gönderme yaptı. ABD'nin İklim Anlaşması'ndan çekilmesinden sonra, AB'nin anlaşmanın başarıya ulaşması konusunda daha kararlı olduğunu belirten Merkel, "İklim anlaşmasının uygulanması herkes açık bilimsel sonuçlar konusunda ikna edilene kadar bekleyemez" ifadesini kullandı. 

Merkel ayrıca, Paris İklim Anlaşması'nın geri dönülemez ve yeniden müzakere edilemez olduğunu kaydederek, "Kim dünyanın sorunlarını tecrit ve korumacılıkla çözeceğine inanıyorsa muazzam yanılgı içindedir. Çağın sorunlarına sadece birlikte doğru cevaplar vermeyi başarabiliriz. Bu, G20 için geçerli olduğu gibi AB için de geçerlidir." dedi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler