1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Mersin Akdeniz’de orman atıklarından kömür üretilecek

Mersin Akdeniz’de orman atıklarından kömür üretilecek

Bilen Kömür Enerji, Mersin’de 9,5 milyon TL yatırımla biyokütle santrali kuracak. Tesiste orman atıklarından kömür ve pelet üretilecek.

Mersin Akdeniz’de orman atıklarından kömür üretilecek

Enerji Günlüğü - Mersin’in Akdeniz ilçesinde kurulacak olan tesiste günde 12 bin kg tarım ve orman atığından mangal kömürü, nargile kömürü ve pelet üretilecek.

Bilen Kömür Enerji Gübre Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Mersin İli, Akdeniz İlçesinde “Ormansal Ürün ve Tarımsal Ürün Atıklarından Üretilmiş Mangal Kömürü, Nargile Kömürü, Toz Karbon ve Ahşap Pelet Üretimi” faaliyeti planlanıyor. Projenin değeri 9,5 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında karbonlaştırma fırınına beslenen tarımsal ve ormansal ürün atığı günlük 12.000 kg olacak. Tesiste yılda 1 milyon 224 bin kg nargile-mangal kömürü ve toz karbon ile 3 milyon 672 bin kg ahşap pelet üretilecek.

TESİSİN İŞLEYİŞİ

Tesiste piyasadan temin edilen, tarımsal ve ormansal ürün atıkları odun kömürü (mangal kömürü, nargile kömürü) ve toz karbon üretiminde kullanılmak üzere tesise getirilecek. Tesise getirilen tarımsal ve ormansal ürün atıkları sırasıyla; kırma, parçalama, kurutma, karbonlaştırma fırınında karbon elde edilmesi işlemlerine tabi tutulacak. Oluşan karbonun bir kısmı katkı (su ve nişasta) ilavesi sonrası karıştırma, presleme ve kesme işlemi ile nargile- mangal kömürüne dönüştürülürken, kalan diğer kısmı karbonlaştırma fırını sonrası toz karbon olarak ticari satışı yapılabilecek. Tesiste elde edilen karbon, müşteri işlemi doğrultusunda mangal-nargile kömürü ve toz karbon olarak ürün haline dönüştürülecek.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler