1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Mersin Belediyesi'nin atıkları elektriğe dönüşecek

Mersin Belediyesi'nin atıkları elektriğe dönüşecek

Enerji Günlüğü - Mersin Belediyesi'nin atıkları kurulacak olan biyogaz tesisinde elektriğe ve organik gübreye dönüştürülecek. Mersin Büyükşehir...

Mersin Belediyesi'nin atıkları elektriğe dönüşecek

Enerji Günlüğü - Mersin Belediyesi'nin atıkları kurulacak olan biyogaz tesisinde elektriğe ve organik gübreye dönüştürülecek. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi adına, Eman Enerji Elektrik Üretim San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Mersin İli, Silifke İlçesi, Tosmurlu Mahallesi, Çamdüzü Mevkiinde Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesisi ile Etap 2 II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi kurulması planlanıyor.

27.697.248 TL bedelle kurulacak tesise gelecek belediye atıkları, öncelikle saha içerisinde yer alacak atık kabul birimine alınacak ve içerisinde geri kazanımı mümkün olmayan atıklar alınarak düzenli depolama sahasına gönderilecek. Atık Kabul Birimine getirilen atıklar buradan mekanik ayırma tesisine gönderilecek, mekanik ayırma tesisinde, plastik, pet şişe, cam, metal gibi geri kazanılabilen atıklar ayrıştırılacak. Mekanik ayırma tesisinden çıkacak diğer atıklar (Biyobozunur atıklar), anaerobik fermantasyon ünitesine gönderilerek oksijensiz ortamda metan gazı elde dilecek ve oluşacak gaz, enerji üretim şalt sahasına gönderilerek elektrik enerjisine çevrilecek. Söz konusu anaerobik fermantasyon ünitesi 275 ton/gün kapasiteli olacak.

Anaerobik fermantasyon ünitesinin sıcaklık değerleri düşürülerek çıkacak katı atıklar kompost ünitesine gönderilerek oksijenli ortamda fermantasyona tabi tutularak organik gübre elde edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler