1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Mersin Eren Termik Santrali`nde ÇED günleri

Mersin Eren Termik Santrali`nde ÇED günleri

Enerji Günlüğü - Eren Enerji tarafından Mersin'de yapılması planlanan Mersin Eren Termik Santralı projesiyle ilgili ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı.Çevresel...

Mersin Eren Termik Santrali`nde ÇED günleri

Enerji Günlüğü - Eren Enerji tarafından Mersin'de yapılması planlanan Mersin Eren Termik Santralı projesiyle ilgili ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Mersin İli, Silifke Akdere Beldesi sınırları içerisinde Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Mersin Eren Termik Santralı (METES, 2*1000 MWe/4777MWt)” projesi ile ilgili Bakanlığa sunulan ÇED Raporunun on gün süre ile halkın görüşüne açıldığı bildirildi.

İncelenerek ÇED Raporu Özel Formatı’na uygun bulunan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 gün boyunca halkın görüşüne açık olacak.

Rapor hakkında görüş ve öneriler bu süre zarfında Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulabilecek.

Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınıyor. Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler