1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mersin-Karaman Doğalgaz Boru Hattı projesi incelemede

Mersin-Karaman Doğalgaz Boru Hattı projesi incelemede

Enerji Günlüğü - BOTAŞ'ın Mersin-Karaman Doğal Gaz Boru Hattı projesi ile ilgili 11 Mart'ta İDK Toplantısı yapılacak.Çevresel Etki Değerlendirmesi...

Mersin-Karaman Doğalgaz Boru Hattı projesi incelemede

Enerji Günlüğü - BOTAŞ'ın Mersin-Karaman Doğal Gaz Boru Hattı projesi ile ilgili 11 Mart'ta İDK Toplantısı yapılacak.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılması planlanan Mersin-Karaman (Ayrancı) Doğal Gaz Boru Hattı projesi ile ilgili İnceleme ve Değerlendirme Toplantısının 11 Mart'ta yapılacağını duyurdu.

200.000.000 TL bedelli proje kapsamında doğudaki arz kaynaklarından alınan doğal gazın batıdaki ve güneybatıdaki talep noktalarına iletim hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve sistem güvenliğinin sağlanması için; mevcut 40 inch çapındaki Gaziantep-Adana-Mersin Doğal Gaz Boru Hattının (DGBH’nin) sonunda, Mersin şehir merkezinin yaklaşık 10 km kuzeydoğusunda yer alan Mersin Pig İstasyonu’ndan çıkış alarak; Karaman İli, Ayrancı İlçe sınırları içerisinde Ayrancı Pig İstasyonu ve Take-Off vanası ile son bulan yaklaşık 139.857 m uzunluğunda 40 inch çapında Mersin-Karaman (Ayrancı) Doğal Gaz Boru Hattı yapılması planlanıyor.

Hat, Mersin İli, Akdeniz, Toroslar ve Erdemli İlçeleri ile Karaman İli, Ayrancı İlçesi sınırları içerisinde kalıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler