1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Mersin Mezitli’de sera ısıtması için jeotermal kaynak aranacak

Mersin Mezitli’de sera ısıtması için jeotermal kaynak aranacak

Liparis Faz Enerji, yaklaşık 9,5 milyon TL yatırımla Mersin’de jeotermal kaynak arayacak. Şirket kaynağı kuracağı seranın ısıtmasında kullanacak.

Mersin Mezitli’de sera ısıtması için jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü- Mersin’in Mezitli ilçesinde 3 adet kuyu açılarak jeotermal kaynak aranacak. Kaynak, kurulacak seranın ısıtmasında kullanılacak. 

Liparis Faz Enerji Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. tarafından, Mersin İli, Mezitli İlçesinde 2022/07 (ER:3422007) numaralı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Arama Ruhsatı içerisinde jeotermal kaynak arama faaliyeti planlanıyor. Şirket üç ayrı alanda gerçekleştireceği çalışmalar için yaklaşık 9,5 milyon TL yatırım yapacak. 

Proje kapsamında SN-1, SN-2, SN-3 olarak adlandırılan lokasyonlarda 3 (üç) adet kuyu açılacak. Her bir sondaj faaliyeti yaklaşık 1600 m2 büyüklüğündeki çalışma alanı içerisinde yürütülecek. Sondaj yöntemi ile açılacak kuyularda derinlikler 1000±200 metre öngörülüyor. 

Kuyularda kullanılabilir niteliklerde Jeotermal akışkan bulması durumunda sera ısıtılmasında kullanılacak. Yapılacak sondajlar ile kuyularda verim alınamaması, akışkana ulaşılamaması durumunda, ruhsat sahası içerisinde, jeolojik-jeofizik çalışmaların yapıldığı sahada yeni lokasyonlar belirlenerek, yeni kuyu/kuyular açılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler