1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Mersin Silifke’de atıklar geri kazanılacak

Mersin Silifke’de atıklar geri kazanılacak

Mersin’in Silifke ilçesinde kurulacak tesiste yılda 6 bin 240 ton hurda kablo, 125 bin ton/yıl atık beton ve 31 bin ton/yıl tehlikesiz atık geri kazanılacak.

Mersin Silifke’de atıklar geri kazanılacak

Enerji Günlüğü - Efelogistics Group Projeli Taşımacılık A.Ş. tarafından Mersin İli, Silifke İlçesindeki 1.500 m2’lik alanda “Tehlikesiz Atık Geri Kazanım, Ön İşlem ve Toplama Ayırma Tesisi” kurulması planlanıyor. 

Yaklaşık 5 milyon TL değerindeki yatırımla gerçekleştirilmesi planlanan proje kapsamında mevcut tesise ek olarak 300 m2’lik ek bina yapılacak. Tesiste atık beton ve beton çamurları geri kazanım ünitesi, tehlikesiz hurda kablo geri dönüşüm ünitesi yer alacak. 

Tesise kabul edilen tehlikesiz hurda kablolar kablo soyma-kesme makinesinde işleme tabi tutularak kesilecek. Boyutlandırılmış metaller ve plastik kısımlar geri kazanımı yapılmak üzere satışa sunulacak. Satışı gerçekleştirilene kadar metaller temiz metal depo alanında, plastik kısımlar malzeme depo alanında muhafaza edilecek. Atık hurda kablo geri kazanım kapasitesi yılda 6 bin 240 ton olacak. 

Proje kapsamında atık betonların geri kazanımı için 60 ton/sa kapasiteli primer Kırma Ünitesi kullanılacak. Kırılan beton atıkları mıcır olarak tekrar piyasaya sunulacak. Atık betonların mıcır olarak yeniden hammadde olarak piyasaya sürülmesi hem yeni malzemelerin doğadan çıkartılması ihtiyacını azaltacak hem de doğada atık olarak ekosisteme zarar verecek malzemelerin yeniden kullanılması sağlanarak atık minimizasyonu sağlanacak. Yılda yaklaşık 125 bin ton atık beton ve çamurlarının geri kazanımı yapılacak.

Tesiste ayrıca yılda 31 bin ton tehlikesiz atık toplanıp ayrıştırılacak ve araçlara yüklenerek satışa sunulacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler