1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mert: Elektrikte en büyük engel çapraz sübvansiyon

Mert: Elektrikte en büyük engel çapraz sübvansiyon

Enerji Günlüğü - Enerjisa CEO'su Yetik Mert, Türkiye elektrik sektörünün önündeki en büyük engelin çapraz sübvansiyon olduğunu söyledi.ICCI 2015'te...

Mert: Elektrikte en büyük engel çapraz sübvansiyon

Enerji Günlüğü - Enerjisa CEO'su Yetik Mert, Türkiye elektrik sektörünün önündeki en büyük engelin çapraz sübvansiyon olduğunu söyledi.

ICCI 2015'te düzenlenen Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD)Özel Oturumunda 'Küresel Enerji Piyasalarında Yaşanan Gelişmelerin Türkiye Enerji Sektörüne Yansımaları' isimli panelde konuşan Enerjisa Enerji A.Ş. Başkanı Yetik Mert, Türkiye elektrik sektörünün önündeki en büyük engelin çapraz sübvansiyon olduğunu söyledi.

Mert, "Türkiye elektrik sektörünün önündeki en büyük engel çapraz sübvansiyondur. Bunu önümüzdeki bir iki yıl içinde kaldırmak aslında piyasanın serbestçe oluşması açısından şans yaratır.” dedi.

ENERJİDE KALICI OLMAK ÖNEMLİ

Oturumun başkanlığını yapan Enerjisa Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen ise yeni oluşan yatırım ortamında sürdürülebilir olmanın, kalıcı olmanın önemine dikkat çekerek, “Enerjide büyüme sınırlı olacaksa bizim yeni para kazanma. Yeni ortaklıklar kurma yollarını bulmamız lazım. Pazen iki P performans ve potansiyel her zaman uyumlu olmuyor." ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler