1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Meslek Lisesi öğrencilerine Rüzgar Türbin Teknolojisi Eğitimi verildi

Meslek Lisesi öğrencilerine Rüzgar Türbin Teknolojisi Eğitimi verildi

İzmir’de yer alan Teknik Meslek Liseleri’nde okuyan öğrencilere Nordex Türkiye İzmir Servis ve Teknik Eğitim Merkezi’nde Rüzgar Türbin Teknolojisi Eğitimi verildi.

Meslek Lisesi öğrencilerine Rüzgar Türbin Teknolojisi Eğitimi verildi

Enerji Günlüğü - İzmir’de yer alan Teknik Meslek Liseleri’nde okuyan öğrencilere Nordex Türkiye İzmir Servis ve Teknik Eğitim Merkezi’nde Rüzgar Türbin Teknolojisi Eğitimi verildi.

İzmir’de yer alan Teknik Meslek Liseleri’nde okuyan 21 öğrenciye 28 Haziran – 2 Temmuz 2021 tarihleri arasında rüzgar enerji sektörünü yakından tanıtma ve rüzgar türbinleri konusunda daha detaylı bilgilendirmek amacıyla Rüzgar Türbin Teknolojisi Eğitimi verildi. Nordex Türkiye, İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle verilen eğitim, Nordex Türkiye İzmir Servis ve Teknik Eğitim Merkezi’nde düzenlendi. 

Özellikle nitelikli mavi yaka personeli yetiştirmek amacıyla başlatılan bu programın ilk aşamasında, İzmir’de yeralan 8 Meslek Lisesi’nin 9,10,11 ve 12. sınıflarında okuyan 100 öğrenciye; Mekanik, Elektrik, Kontrol Sistemleri, Fizibilite ve Kanat & Kompozit Malzemeleri olmak üzere 5 farklı ana daldan oluşan toplam 25 proje konusu verildi. Öğrencilerin katıldığı online platformda, Nordex Türkiye teknik çalışanlarından oluşan komiteye 1 hafta boyunca öğrenciler sunumlar yaptı. Proje sunumlarını yapan öğrencilere katılım sertifikaları ile birlikte Vega Enerji – Nordex Türkiye işbirliği çerçevesinde hazırlanan “A’dan Z’ye Rüzgar Santrali” kitabı hediye edildi. 

EĞİTİM İÇİN 21 ÖĞRENCİ SEÇİLDİ

Proje sunumları sonrasında, Nordex komitesi tarafından değerlendirilip belirlenen ve en yüksek puanları alan Foça Cemil Midilli, Çiğli 75. Yıl, Mithatpaşa ve  Karabağlar İTO Vakfı Süleyman Taştekin Meslek Liseleri’nde okuyan 10’u kız öğrenci olmak üzere, 21 öğrenci seçildi. Böylelikle Nordex Türkiye İzmir Servis ve Teknik Eğitim Merkezi’nde eğitim almaya hak kazandılar. Bu öğrencilere, 5 gün boyunca detaylı bilgiler içeren teorik ve pratik eğitimler verildi.

Eğitimin son gününde gerçekleştirilen saha ziyaretinde öğrenciler, ABK Res DELTA ve Demircili Res GAMMA türbinlerini yerinde inceleyerek operasyonel bakış açısıyla rüzgar enerji santrallerini değerlendirme fırsatı buldular.