1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Mesleki Yeterlilik Kurumu’na 2016 Altın Vana Ödülü

Mesleki Yeterlilik Kurumu’na 2016 Altın Vana Ödülü

Enerji Günlüğü - Mesleki Yeterlilik Kurumu, mesleğini belgelendirmek isteyen adaylara sağladığı teşvik ve hibe hizmetleri ile 7. Türkiye Enerji Zirvesi'nde...

Mesleki Yeterlilik Kurumu’na 2016 Altın Vana Ödülü
Enerji Günlüğü - Mesleki Yeterlilik Kurumu, mesleğini belgelendirmek isteyen adaylara sağladığı teşvik ve hibe hizmetleri ile 7. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Altın Vana Ödülünü almaya layık görüldü.
 
Türkiye’deki iş gücünün niteliğini artırmak ve belgeli iş gücü ile güvenli, verimli ve üretken bir Türkiye yaratmak hedefiyle yola çıkan Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) bu yıl yedincisi düzenlenen Türkiye Enerji Zirvesi’nde Altın Vana ödülü aldı. 
 
MYK aynı zamanda çeşitli teşvik ve hibe projeleri ile belgelendirme kültürünü özendirmek ve yaygınlaştırmak için girişimlerde bulunuyor. Bu girişimleri ile mesleğini belgelendirmek isteyen adaylara sağladığı teşvik ve hibe hizmetleri ile MYK kuruluşunun 10. yılında sosyal sorumluluk kapsamında ödüle layık görüldü. Ödülü MYK Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Mehmet Ordukaya, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez’ in elinden aldı.
 
HER İŞİ YAPARIM DEVRİ SONA ERECEK
 
Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Daire Başkanı Mehmet Ordukaya, “İş ve eğitim dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda ulusal meslek standartlarının ve yeterliliklerin belirlenmesini ve çalışanların yeterliliklerini belgelendirilmesini sağlayarak, eğitim ile istihdam arasında köprü olma görevimizi 10 yıldır yerine getirmekteyiz.” diye konuştu.
 
Bu doğrultuda tehlikeli ve kritik mesleklerde ‘her işi yaparım’ devrini sona erdirmek için birçok mevzuat düzenlemesine el atıldığını ve belge zorunluluğunun bir başka boyuta taşındığını belirten Ordukaya, bu kapsamda, MYK Mesleki Yeterlilik Belgelerinin erişimini kolaylaştırmak için İşsizlik Sigortası Fonundan teşvik imkanı ve Avrupa Birliğinden 5 milyon avroluk sınav ve belgelendirme fonunun kullanıma sunulduğunu belirtti. 
 
MYK Başkanı Adem Ceylan ise ödüle ilişkin olarak “MYK, kuruluş amacı olarak ortaya koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmeye yönelik başarılı çalışmalar yürütmektedir. Bir taraftan bünyede oluşturulan güçlü teknik yapı diğer taraftan da sektör komiteleri, belgelendirme kuruluşları ve paydaş kurum ve kuruluşlar ile ulusal yeterlilik sistemini ayağa kaldırmak için ciddi çalışmalar yürütmektedir. Ulusal yeterlilik sisteminin tam olarak tesis edilmesi ve yaygınlaştırılması ile bu sistemin ülkemize sağlayacağı katma değer daha belirgin şekilde ortaya çıkacaktır. Bir kamu kurumu olarak ödüle layık görülecek kalitede işler ortaya koyan MYK yönetimini, değerli uzmanlarımızı ve çalışanlarımızı Altın vana ödülünden dolayı tebrik ediyor ve yeni projelere imza atması yönünde, MYK Başkanı olarak desteğimizi sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
Önceki ve Sonraki Haberler