1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Metamar Mermer elektrik ihtiyacını güneşten karşılayacak

Metamar Mermer elektrik ihtiyacını güneşten karşılayacak

Metamar Mermer, bünyesinde yer alan hizmet binaları, aydınlatma ve arıtma tesisinin elektrik tüketimini karşılamak için Burdur’da 10 MW’lık GES kuracak.

Metamar Mermer elektrik ihtiyacını güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü - Metamar Mermer, bünyesinde yer alan hizmet binaları, aydınlatma ve arıtma tesisinin elektrik tüketimini karşılamak için Burdur’da 10 MW’lık GES kuracak.

Metamar Mermer Granit Mad. San. ve Tic. A.Ş. tarafından Burdur’un Merkez ilçesine bağlı Yassıgüme Köyünde yaklaşık 188 bin m2 alan içerisinde 9,90 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor.

46 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE YATIRIM 

46 milyon lirayı aşan bir yatırımla gerçekleştirilecek proje kapsamında 2 poligon halinde kurulacak tesis tamamen bağımsız üretim yapacak ve üretimleri ayrı sayaçlardan geçerek sisteme aktarılacak. Tesiste 25.000 adet olmak üzere her biri 400 W fotovoltaik panel ve her biri 100 Kw olan 100 adet invertör kullanılacak.

Üretilecek elektrik enerjisi ticari amaçlı kullanılmayacak. Üretilen elektrik, şirket bünyesinde yer alan hizmet binaları, aydınlatma ve arıtma tesisinin elektrik tüketimini karşılamada kullanılacak. Artan elektrik üretimi de ilgili mevzuat kapsamında değerlendirilecek.

Enerji Günlüğü

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler