1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Metan pirolizi: Karbonsuz hidrojen üretiminde alternatif olabilir

Metan pirolizi: Karbonsuz hidrojen üretiminde alternatif olabilir

Elektroliz yöntemine alternatif metan pirolizi, hidrojen üretiminde devrim yaratabilecek bir yöntem olabilir ancak üretim biçiminin için bazı zorlukları bulunuyor.

Metan pirolizi: Karbonsuz hidrojen üretiminde alternatif olabilir

Enerji Günlüğü - Metan pirolizi, metanı hidrojen ve karbona ayırarak hidrojen elde etmenin bir yöntem. Elektrolizden daha az enerji gerektiren üretim metodunun yenilenebilir enerji ile sıfır emisyon üretebileceği ifade ediliyor. Ayrıca, bu metodla hidrojen üretildiğinde, yan ürün olarak lastik ve plastik gibi ürünler için değerli bir malzeme olan karbon siyahı da ortaya çıkıyor.

DAHA UCUZ VE VERİMLİ 

Hidrojenhaber sitesinde yer alan habere göre metan pirolizi, hidrojen üretiminde çeşitli avantajlar sunuyor. Öncelikle, bu yolla hidrojen daha ucuz ve verimli bir şekilde üretilebiliyor. İkincisi, karbon siyahı gibi bir yan ürün oluşuyor.
Karbon siyahının, hem ekonomik hem de çevresel açıdan faydaları mevcut. 2030 yılına kadar 38 milyar dolarlık bir pazar yaratması bekleniyor.

Üçüncü olarak ise piroliz, fosil yakıtlardan kaynaklanan metanın atmosfere salınmasını önleyerek sera etkisini azaltıyor..

Haberin tam metnini görüntülemek için tıklayın!

Önceki ve Sonraki Haberler