1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Metro Türkiye ZES ile iş birliği yaptı

Metro Türkiye ZES ile iş birliği yaptı

Metro Türkiye, 35 farklı mağazasına 70 adet elektrikli araç şarj istasyonu kurması için ZES ile anlaştı.

Metro Türkiye ZES ile iş birliği yaptı

Enerji Günlüğü - Metro Türkiye 35 ayrı mağazasına elektrikli araç şarj istasyonu kurmayı planlıyor. Bu sebeple şirket Zorlu Energy Solutions’a 70 tane elektrikli araç şarj istasyonu kuracak.

Uluslararası perakende şirketi Metro Türkiye, Zorlu Enerji’nin [ZOREN] elektrikli araç şarj istasyon altyapısı markası Zorlu Energy Solutions (ZES) ile iş birliği gerçekleştirdi. Ocak sonuna kadar Türkiye genelindeki 35 mağazasında 70 elektrikli araç şarj istasyonu kuracak olan Metro Türkiye, ilk adımını İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep ve Antalya illerindeki mağazalarının da yer aldığı 21 mağaza ile attı. Böylece Metro Türkiye müşterileri, mağazada alışverişlerini yaparken elektrikli araçlarını bu istasyonlarda 30 ile 60 dakika arasında şarj edebilecek.

PROJE OCAK AYINDA TAMAMLANACAK

180kW ve 60kW aralığındaki 70 DC (yüksek hızlı) cihazın kurulumunun Ocak ayı sonunda tamamlanmasına yönelik proje, başlangıç olarak İstanbul’da Kozyatağı, Bayrampaşa, Güneşli ile Muğla’da Bodrum ve Bursa’da Nilüfer mağazalarında aktif olacak.

920 MT KARBON EMİSYONUNDAN KAÇINILACAK

Hizmetlerini geliştirmeye devam ettiklerini belirten Metro Türkiye Finansal İşler Müdürü (CFO) Aslı Yılmaz Aracıoğlu “Karbon nötr bir gelecek için yeşil yatırımlar giderek önem kazanıyor. Metro Türkiye olarak bizler de tüm faaliyetlerimizin merkezine sürdürülebilirliği koyuyor, 2040 yılına kadar karbon nötr olma hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda öncü adımlar atan bir firma olarak, bu yönde artacak talepleri de öngörerek elektrikli şarj altyapısı sunan ZES firması ile bir iş birliği gerçekleştirdik” dedi.

Türkiye’de aktif olarak trafikte var olan elektrikli araç sayısı her geçen gün arttığına değinen Aracıoğlu, “Elektrikli araçlara geçiş sayesinde 2030 yılına dek elektrikli araçlara yönelik artan taleple birlikte yaklaşık 5 milyon ağacın karbon emilimine denk olan 920 metrik ton (Mt) karbon (CO2) emisyonundan kaçınmış olacağız” dedi.

Ayrıca elektrikli araçlara sağlanan elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarına dayandırıldığını 'Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası'yla (I-REC) belgelendirdiklerini belirten Zorlu Enerji Ticaret Genel Müdürü İnanç Salman, “Bu anlamda Metro Türkiye ile yaptığımız iş birliğini de çok kıymetli buluyoruz. Artık Metro Türkiye mağazalarındaki araç şarj istasyonlarında araçlar temiz enerji ile şarj edilebilecek” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler