1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Metrobüs günlük emisyonu 623 ton azaltıyor

Metrobüs günlük emisyonu 623 ton azaltıyor

Enerji Günlüğü - İstanbul’daki toplu taşıma seçeneklerinden Metrobüs sayesinde günlük sera gazı salımında 623 tonluk düşüş sağlandığı bildirildi....

Metrobüs günlük emisyonu 623 ton azaltıyor

Enerji Günlüğü - İstanbul’daki toplu taşıma seçeneklerinden Metrobüs sayesinde günlük sera gazı salımında 623 tonluk düşüş sağlandığı bildirildi.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, 3. Karbon Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, çevresel sorunların dünyayı tehdit edecek boyutlara ulaştığını ifade etti. Macit, Türkiye’nin de bu konuda adım atmak üzere Paris İklim Zirvesi’nde sera gazı salımını yüzde 21 azaltmayı taahhüt ettiğini hatırlattı. 

Nihat Macit, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de şehri daha temiz, daha çevreci hale getirme yolunda adımlar attığını ifade ederek kentteki toplu taşıma olanaklarını her yıl daha da geliştirdiğini vurguladı. Sadece Metrobüs sayesinde günlük sera gazı salımını 623 ton azalttıklarını kaydeden Macit, bu yıl İstanbul’da kuracakları tesis sayesinde 1 milyon ton atıktan enerji üretebileceklerini de sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler