1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Metsan Hatay’daki kömür tesisinde kapasite arttıracak

Metsan Hatay’daki kömür tesisinde kapasite arttıracak

Metsan Demir Çelik, Hatay’ın Payas ilçesi sınırları içinde bulunan kömür tesisinde kırma eleme ve depolama kapasitesini arttıracak.

Metsan Hatay’daki kömür tesisinde kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Metsan Demir Çelik, Hatay’ın Payas ilçesi sınırları içinde bulunan kömür tesisinde kırma eleme ve depolama kapasitesini arttıracak.

Metsan Demir Çelik Ürünleri Kömür Gübre Nakliyat Müteahhitlik Pazarlama San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Hatay İli Payas İlçesi Karşı Mahallesinde 12848,56 m2’lik alanda “Metalurjik Kok Ve Taş Kömürü (Antrasit) Kırma, Eleme, Paketleme İşi Ve Refrakter Malzemeleri, Demir Ve Demir Dışı Metallerin Ve Bunlarla İlgili Madenlerin Depolanması” projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. 

375 bin lira değerindeki proje kapsamında yurtdışından gelen antrasit, metalürjik kok ve grafit kırıcılarda kırma işlemine tabi tutularak, kırılan malzemeler elek sistemine alınmakta ve 4 farklı boyutlandırma yapılan Metalurjik Kok Kömürü Kırma ve Eleme Tesisi’nde kömür kırma-eleme üretiminde döner fırın ilave edilerek kapasite artışı ve refrakter malzemeleri, demir ve demir dışı metallerin ve bunlarla ilgili madenlerin depolamasının yapılması planlanıyor. 

Tesiste döner fırın kapasitesi 100.000 ton/yıl, kırma-eleme tesisi kapasitesi 90.000 ton/yıl depolama kapasitesi ise açık ve kapalı alanda toplam 10.000 m2 ve malzeme yüksekliği 2 metre olacağı farz edilirse 20.000 m3 olacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler