1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Meyer Burger kendi güneş paneli ve hücrelerini üretecek

Meyer Burger kendi güneş paneli ve hücrelerini üretecek

İsviçre merkezli güneş enerjisi ekipman sağlayıcısı Meyer Burger, kendi markası ile güneş paneli ve hücre üretimi için 400 MW kapasiteli bir tesis kuracak. 

Meyer Burger kendi güneş paneli ve hücrelerini üretecek

Enerji Günlüğü - İsviçre merkezli güneş enerjisi ekipman sağlayıcısı Meyer Burger, kendi markası ile güneş paneli ve hücre üretimi için 400 MW kapasiteli bir tesis kuracak. 

Güneş paneli ve güneş hücresi üreticilerine gerekli ekipmanları ve inovatif sistemleri sağlayan İsviçre merkezli teknoloji şirketi Meyer Burger, artık kendi markası ile güneş paneli ve hücre üreteceğini açıkladı. 

Açıklamaya göre, Almanya’nın Saksonya-Anhalt Eyaleti’nde bulunan Bitterfeld-Wolfen şehrindeki Sovello şirketinin eski güneş hücresi fabrikası ile Saksonya Eyaleti’nde bulunan Freiberg şehrindeki Solarworld Group’un güneş paneli fabrikaları kullanılacak. Avrupa’nın geleneksel güneş lokasyonları olan bu alanlardaki mevcut altyapı ve deneyimli işgücünün yatırım maliyetini azaltacağı ve yatırımı hızlandıracağı kaydedildi. 

Tesislerde 2021 yılı ilk yarısında üretime başlamayı planlayan şirket başlangıçta yılda 400 MW güneş hücresi ve 400 MW güneş paneli üretecek. Üretimin daha sonra yılda 5 bin MW’a çıkarılması planlanıyor. 

Meyer Burger, SmartWire güneş paneli patentini koruyarak Avrupa’nın en büyük ve maksimum otomasyonlu en modern tesisini kuracak. 

Önceki ve Sonraki Haberler