1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Mezrui: 2019 petrol piyasası için kötümser değilim

Mezrui: 2019 petrol piyasası için kötümser değilim

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Suheyl el-Mezrui, ABD ve Çin arasındaki ticari gerilimlerin petrol piyasası için endişeler yarattığını...

Mezrui: 2019 petrol piyasası için kötümser değilim

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Suheyl el-Mezrui, ABD ve Çin arasındaki ticari gerilimlerin petrol piyasası için endişeler yarattığını ancak 2019 için kötümser olmadığını söyledi. 

Petrol fiyatlarında 2018'de görülen sert dalgalamaların ve oynaklığın kabul edilir olmadığını da ifade eden Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Suheyl el-Mezrui, OPEC'in global ekonomideki yavaşlama nedeniyle üretiminde ayarlama yaptığını belirtti. el-Mezrui, ABD ve Çin arasındaki ticari gerilimlerin petrol piyasası için endişeler yarattığını ancak 2019 için kötümser olmadığını kaydetti.

OPEC’TEN AYRILANLARIN YERİ DOLDURULUR

Suheyl el-Mezrui açıklamasında Katar'ın OPEC'ten ayrılma kararının ciddi bir üretim kapasitesi kaybı olmadığını belirtirken, "OPEC'in olmaması düşünülemez. Eğer bazı ülkeler OPEC'ten ayrılır ise başkaları üye olur" diye konuştu. 

ZAMAN VERMELİYİZ

Öte yandan Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih, OPEC ve Rusya önderliğindeki müttefiklerinin üretim kısıntılarının beklenmedik bir durum yaşanmadıkça global petrol piyasasında dengenin bulunmasını sağlayacağına güvendiğini söyledi. "Piyasa şartları şu anda birkaç hafta öncesine göre daha iyi görünüyor" diye konuşan Falih, "Üretim kısıntısının etkisini göstermesine zaman vermeliyiz. Petrol talebi de ilk çeyrekte zayıflayacak" dedi. 

Falih ayrıca, gerektiğinde OPEC ve müttefiklerinin petrol piyasasını desteklemek için daha fazla adım atmaları olasılığını dışlamadıklarını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler