1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. MİGEM, 21 ilde 2 milyon hektarlık sahayı maden üretimine kapattı

MİGEM, 21 ilde 2 milyon hektarlık sahayı maden üretimine kapattı

Enerji Günlüğü - Maden İşleri Genel Müdürlğü (MİGEM), 21 ilde 2 milyon hektar büyüklüğünde yeni sahayı kum, çakıl ve mıcır üretimine kapattı....

MİGEM, 21 ilde 2 milyon hektarlık sahayı maden üretimine kapattı

Enerji Günlüğü - Maden İşleri Genel Müdürlğü (MİGEM), 21 ilde 2 milyon hektar büyüklüğünde yeni sahayı kum, çakıl ve mıcır üretimine kapattı. Amaç çevre tahribatını durdurmak.

Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM), Türkiye'nin 21 ilindeki bazı sahaları, kum, çakıl ve mıcır üretimine kapattı. 2 milyon hektar büyüklüğündeki bu sahaların kapatılma nedeni, çevre tahribatını önlemek. Üretimi devam eden sahalar kapsam dışında tutulurken, 60 ildeki sahalara yönelik çalışmalar ise devam ediyor. 

YILDIZ: DİĞER İLLERDE DE KAPATILACAK ALANLAR OLACAK

Düzenlemeyi değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kum, çakıl, agregalarla alakalı konularda ilgili valiliklerin yetkileri olduğunu belirterek, hangi alanlarda ruhsat verileceğine illerde karar verileceğini, diğer illerde de kapatılacak alanlar olacağını bildirdi.

Bakan Yıldız, Çevre Bakanlığı’nın gösterdiği hassasiyeti karşılıksız bırakmayacaklarını ve enerji alanında çevre uyumlu yapılacak çok proje olduğunu söyledi.

Türkiye'de 15 bin kilometre duble yol, inşaat sektöründeki büyümenin kum, çakıl, agregalarla alakalı yapılan üretimler sonucu olduğunu bildiren Bakan Yıldız, asfaltın oluşmasında bu malzemelerin oranının yüzde 91, inşaatlarda yüzde 82 olduğunu belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler