1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mikro enerji yatırımına %100 hibe

Mikro enerji yatırımına %100 hibe

Enerji Günlüğü - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, mikro elektrik üreten sistem yatırımlarının yüzde 100'e kadar karşılıksız destekleneceğini...

Mikro enerji yatırımına %100 hibe

Enerji Günlüğü - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, mikro elektrik üreten sistem yatırımlarının yüzde 100'e kadar karşılıksız destekleneceğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, alternatif enerji kaynaklarını kullanan seraları destekleme kapsamına aldıklarını, bugüne kadar 271 proje yaklaşık 54 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Jeotermal, biyogaz, güneş veya rüzgar enerjisi kullanan tarımsal üretim tesislerinde de 21 projeye yüzde 50 hibe verdiklerinin altını çizen Eker, güneş enerjili sulama sistemlerinde de destekledikleri proje sayısının 353 olduğunu kaydetti.

Bakan Mehdi Eker, bu yılın sonunda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) projelerinin ikinci fazını hayata geçireceklerini kaydetti. Bu çerçevede yeni destekler başlatacaklarını aktaran Eker, "Lisanssız elektrik üretimi yapan HES'ler hariç tesisler ve mikroelektrik enerjisi ve ısı üreten sistemler bu kapsamda desteklenecek. Bu destekten belediyeler, il özel idareleri, organize tarıma dayalı ihtisas sanayi bölgeleri bir de mahalli idare birlikleri kanunu ile kurulan birlikler de faydalanabilecek. Desteğe esas limit 1,2 milyon euro ve hibe oranı yüzde 100 olacak" dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler