1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Milangaz artık OYAK bünyesinde

Milangaz artık OYAK bünyesinde

OYAK, dünyanın en büyük ikinci LPG pazarı olan Türkiye’de Milangaz’ı satın alarak LPG dağıtım işine de girdi.

Milangaz artık OYAK bünyesinde

Enerji Günlüğü - OYAK, dünyanın en büyük ikinci LPG pazarı olan Türkiye’de Milangaz’ı satın alarak LPG dağıtım işine de girdi.

Total ve M Oil’i alıp Güzel Enerji çatısı altında birleştirerek akaryakıt sektörüne hızlı bir giriş yapan OYAK, enerji alanında yeni bir hamle daha yaptı. Oyak, LPG pazarının önde gelen şirketlerinden Milangaz’ın, marka ve LPG operasyonlarını satın aldı.

Yaklaşık bir yıldar senedir devam eden görüşmeler sonucunda Milangaz’ın hisse devir işlemleri tamamlandı. 60 yıldır, Türkiye’nin 81 ilinde ve 950’yi aşkın ilçesinde otogaz, tüp gaz, dökmegaz ve toptan segmentlerinde faaliyet gösteren Milangaz; OYAK çatısı altında 5 deniz terminali, 19 tüp dolum tesisi, 550’den fazla otogaz bayii ve 1.200’e yakın tüp gaz bayiinin yanı sıra, kara ve deniz filosu ile hizmet vermeye devam edecek. 

OYAK, bu yılın başında TOTAL ve M Oil’i tüm operasyonlarıyla birlikte satın alarak, pazarın beşinci büyük oyuncusu olmuştu. Yüksek performans ve verimlilikle enerji sektörüne yön vermek amacıyla akaryakıt şirketlerini Güzel Enerji çatısı altında konsolide eden OYAK, “yeni açılımlarla büyüyeceği ve karlılığını sürdürülebilir kılacağı sektörlere yatırım politikası” doğrultusunda, Milangaz’ı da satın alarak enerji sektöründeki stratejik sac ayağını tamamladı.

OTOGAZDA YÜZDE 10, TÜPGAZDA YÜZDE 19 PAY 

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, enerji sektöründe ilk aşamada hedeflenen büyüme hamlesini tamamlayarak; karlılık, rekabet gücü ve yarattıkları katma değeri daha da artıracaklarını ifade etti. 20 noktada 130 bin m3'lük LPG depolama kapasitesi ile Türkiye’nin en yaygın ve en güçlü lojistik ağına sahip olduklarını belirten Erdem, hedeflerini Milangaz’ın devralınmasıyla ulaşılan, otogazda yaklaşık yüzde 10 ve tüp gazda yüzde 19’lük pazar payını daha yukarı taşıyarak liderliğe gidecek yolculuğu tamamlamak olarak açıkladı. 

ENERJİDEKİ GELECEĞİMİZİ ŞEKİLLENDİRDİK

Stratejik satın almalarla, OYAK’ın enerji sektöründeki geleceğini şekillendirdiklerini belirten Erdem, “Milangaz satın almasıyla birlikte artık toptan, otogaz ve tüp gaz dahil LPG sektörünün tüm değer zincirinde yüzde 100 yerli sermaye ile hizmet vermeye başlayacağız. Milangaz’ın yüksek dolum tesis sayısı ve geniş ağ kapsama alanı ile depolama kapasitesinin ortalamanın üzerinde olması bize yeni ticari fırsatlar sağlayacaktır. Önümüzdeki dönemde de, değerlerimiz çerçevesinde, üyelerimizin sayısı artarken, birikimlerini de verimli yatırımlarla değerlendirmeye ve ülkemizin büyüme ile istihdam yaratma hedeflerine katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler