1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Milges ile yerli hücre ve evirici üretilecek

Milges ile yerli hücre ve evirici üretilecek

Enerji Günlüğü – Milges (Milli Güneş Enerjisi Santrali) Projesi’nde, yerli imkanlarla hücre ve evirici üretimi de yapılacak.SOLAR TR2016 Konferansı'nda...

Milges ile yerli hücre ve evirici üretilecek

Enerji Günlüğü – Milges (Milli Güneş Enerjisi Santrali) Projesi’nde, yerli imkanlarla hücre ve evirici üretimi de yapılacak.

SOLAR TR2016 Konferansı'nda Milges Projesi İçin Merkezi Evirici Tasarımı başlıklı panelde, konuşmacı, Tübitak’a bağlı Marmara Araştırma Merkezi’nin Baş Uzman Araştırmacısı Dr. Gökhan Şen’di. Şen konuşmasına, Proje paydaşlarını ve üstlendikleri rolleri açıklayarak başladı.

Panel’de, evirici tasarımının detaylarını paylaşan Şen, Şanlıurfa Ceylanpınar Tigem Tesisleri’nde kurulacak olan santralin önemini ise şöyle açıkladı: “Bu projenin en önemli tarafı, yerli imkanlarla 10 MW santral kurulumu ve hücre ve evirici üretimi yapılması.”

Projenin ticari kullanım hakkının paydaşlardan birinde olacağını belirten Şen, 2017 aralıkta projeyi sahada devreye sokmayı planladıklarını söyledi.

Milli Güneş Enerjisi Santrali (Milges) Projesinde ODTÜ – Günam hücre tasarımı kısmını üstleniyor. Marmara Araştırma Merkezi, evirici tasarımını yapıyor. Bereket Enerji ise projenin yatırımcısı.

Melis ÇALAPKULU - Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler