1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Miller: Öncelikli seçenek Poseidon

Miller: Öncelikli seçenek Poseidon

Enerji Günlüğü - Gazprom CEO'su Aleksey Miller, Poseidon'un Türk Akımı'nı Avrupa'ya bağlayacak seçenekler arasında şu anda öncelikli olan seçenek olduğunu...

Miller: Öncelikli seçenek Poseidon

Enerji Günlüğü - Gazprom CEO'su Aleksey Miller, Poseidon'un Türk Akımı'nı Avrupa'ya bağlayacak seçenekler arasında şu anda öncelikli olan seçenek olduğunu söyledi.

Gazprom CEO'su Aleksey Miller dün Türk Akımı ve Poseidon boru hattı projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Miller, "Poseidon (Türk Akımı'nı) Avrupa'ya bağlayacak seçeneklerden biri. Değerlendirilen diğer seçenekler olsa da, şu anda öncelikli olan seçenek bu." açıklamasını yaptı.

Antik Yunanın deniz tanrısı "Poseidon"un adı ile anılan, ITGI (Interconnector Turkey - Greece - Italy) Poseidon" projesi, Türk Akımı projesinin yeniden canlanması ile yeniden gündeme geldi. Projenin Türkiye-Yunanistan bağlantısı 2007'de tamamlanmış, denizaltı geçişini de öngören Yunanistan-İtalya bölümü askıda kalmıştı.

İtalyan Edison şirketi ve Yunanlı DEPA şirketi ile sağlanan anlaşma çerçevesinde AB topraklarına giriş noktaları konusundaki ön fizibilite çalışmasını tamamlamak üzere olduklarını kaydeden Miller, "Aralık ayı ortasında 2016 sonuçlarını ortaya koyacak bir toplantı planlanıyor. Burada çalışmalara nasıl devam edeceğimizi karara bağlayacağız. Türkiye üzerinden Türkiye-Yunanistan sınırına yönelik doğalgaz tedarikini ve AB içerisinde İtalya'nın güneyine yönelik yeni taşıma kapasitelerinin oluşturulması konularını görüşeceğiz." dedi.

ENİ İŞBİRLİĞİNE İSTEKLİ

Miller, 5 Aralık Pazartesi güni İtalyan şirketi Eni ile bir toplantı yaptıklarını ve Eni'nin Karadeniz üzerinden doğalgaz tedariki için yeni taşıma koridorları konusunda (Gazprom ile) işbirliğine ilgi duyduklarını ifade ettiğini kaydetti. 

Miller, "İtalyan muhataplarımızdan şirket düzeyinde ilgi olduğunu görüyoruz. İtalyan tarafı, Rus doğalgazı teslim noktasını İtalya'nın güneyine taşımak istiyor." ifadesini kullandı.

TÜRK AKIMI İKİ HATLA 2019 SONUNDA HİZMETE GİRECEK

"Artık Türk Akımı'nın deniz kesiminin inşaatının 2017'nin ikinci yarısında başlayabileceğini ifade ediyoruz" diyen Miller, Türk Akımı'nın her iki hattı, hem ilki hem de ikincisi, 2019 yılı sonuna dek hizmete girmiş olacağını belirtti. 

Miller ayrıca, yüklenicilerin ön yeterliği aşamasına gelindiğini ve en ehil yüklenicilerle çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

YUNAN DENİZ TANRISI POSEİDON TÜRK AKIMI'YLA CANLANIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler