1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Miller: TürkAkım’da ilk hat 10 Mayıs’tan önce tamam

Miller: TürkAkım’da ilk hat 10 Mayıs’tan önce tamam

Enerji Günlüğü – Gazprom Başkanı Aleksey Miller, TürkAkım doğalgaz projesinde ilk hattın 10 Mayıs 2018’den önce tamamlanacağını söyledi.Türkiye...

Miller: TürkAkım’da ilk hat 10 Mayıs’tan önce tamam

Enerji Günlüğü – Gazprom Başkanı Aleksey Miller, TürkAkım doğalgaz projesinde ilk hattın 10 Mayıs 2018’den önce tamamlanacağını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasındaki Üst Düzey İlişkiler Konseyi toplantısı kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in beraberinde gelen heyette bulunan Gazprom Başkanı Aleksey Miller TürkAkım ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

HATTIN UZUNLUĞU 827 KİLOMETRE

Toplantıda yaptığı konuşmada gazetecilere bilgiler veren Aleksey Miller, inşaat çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve sürecin belirlenen takvime uygun olarak ilerlediğini söyledi. Miller şöyle konuştu; “Projede inşaatın başladığı günden bu yana kadar 827 kilometre boru döşendi. İnşaat çalışmaları ise halen devam ediyor ve proje planlanan takvime uygun şekilde ilerliyor. Hattın inşa sürecinin tamamlanmasının ardından gaz alım terminalinin inşasına ve ikinci hattın yapımına başlayacağız.”

Proje tamamlandığında Rusya öncelikle Türkiye’ye gaz sevkiyatına başlayacak. Proje dahilindeki boru hatlarının her biri yıl bazında 15 milyar 750 milyon metreküplük kapasiteye ulaşacak.

Önceki ve Sonraki Haberler