1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Miller: Ukrayna, Rus transit doğalgazını çalabilir

Miller: Ukrayna, Rus transit doğalgazını çalabilir

Enerji Günlüğü - Gazprom Başkanı Aleksey Miller, soğuk kış günlerinde Ukrayna’nın transit doğalgaz hattından izinsiz doğalgaz alımının ihtimal...

Miller: Ukrayna, Rus transit doğalgazını çalabilir

Enerji Günlüğü - Gazprom Başkanı Aleksey Miller, soğuk kış günlerinde Ukrayna’nın transit doğalgaz hattından izinsiz doğalgaz alımının ihtimal dışı olmadığını söyledi.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’le görüşen Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Ukrayna’nın depolarında doğalgaz miktarının azaldığını, soğuk kış günlerinde Ukrayna’nın transit doğalgaz hattından izinsiz doğalgaz alımının ihtimal dışı olmadığını söyledi.

Ön ödemeli yöntemle Ukrayna’nın Ocak ayı için 150 milyon dolarlık doğalgaz alımı yaptığını ifade eden Miller, “Bu ayda Ukrayna’nın günlük tüketimi iki katına çıkıyor. Yer altı depolarında doğalgaz miktarı 16,5 milyar metreküpe düştü. Bunun 5-6 milyar metreküpü aktif olmayan ve kullanılmayan doğalgaz. Bu miktar soğuk kış günleri için yeterli değil. Ukrayna’nın transit hattan izinsiz doğalgaz alımı yapması ihtimal dışı değil..” dedi.

MEDVEDEV’DEN GELİŞMELERİ İZLEYİN EMRİ

Ukrayna’nın doğalgaz arzı konusunda güvenilir bir ortak görmek istediklerini ifade eden Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev de, “Sizden gelişmeleri yakından izlemenizi istiyorum. Ukrayna’nın izinsiz doğalgaz alımı söz konusu olursa, gerekli kararlar alınmalı..” uyarısında bulundu.

Gazprom, Ukrayna’nın borcu ve fiyat sorunu nedeni ile Haziran ayında bu ülkeye sevkiyatı durdurmuştu. Avrupa Birliği’nin de aracı olması ile ‘kış paketi’ olarak tanımlanan Mart 2015’de sona erecek geçici bir anlaşma imzalanmıştı. Bunun üzerine, Rusya da 9 Aralık 2015’te Ukrayna vanalarını açmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler