1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Milli Savunma Bakanlığı Kışla'da elektriğini güneşten karşılayacak

Milli Savunma Bakanlığı Kışla'da elektriğini güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü – Milli Savunma Bakanlığı, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki ÖKK Tümgeneral Daniş Karabelen Kışlası'nın elektriğini kuracağı 3.3...

Milli Savunma Bakanlığı Kışla'da elektriğini güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü – Milli Savunma Bakanlığı, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki ÖKK Tümgeneral Daniş Karabelen Kışlası'nın elektriğini kuracağı 3.3 MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali'nden karşılayacak.

Milli Savunma Bakanlığı Lojistik Genel Müdürlüğü tarafından Bakanlığa bağlı Ankara İli, Gölbaşı İlçesi Oğulbey Mahallesi 1671, 1450 ve 41 Nolu Parsel sınırlarında bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı Tümgeneral Daniş Karabelen Kışlası içerisinde “Güneş Enerji Santrali (3,3 MW Kapasiteli)” kurulması planlanıyor. 

9.750.000 TL bedelli proje kapsamında üretilen elektrik, MSB Kışlası içerisinde yer alan tesislerin elektrik tüketimini karşılamada kullanılacak.

Santralde, toplamda 12.240 adet çok kristalli fotovoltaik panel ve her biri 260 Wp olan 120 adet evirici (invertör) ile 2 adet trafo kullanılacak. Böylece proje kapsamında toplam 12.240 adet çok kristalli fotovoltaik panellerin 60.000 m2’lik arazide düz zemine optimum açıda sabitlenmesi ile yılda 3,3 MW’lık kurulu kapasite ile güneş ışığından yaklaşık olarak 5 milyon kWh enerji üretilmesi planlanıyor.

Projeye ilişkin Ankara Valiliği Çevresel Etki Değerlendirmesi'nin gerekli olmadığına karar verdi. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler