1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Mini HES`ler için türbin geliştirildi

Mini HES`ler için türbin geliştirildi

Enerji Günlüğü - Ganz Engineering and Energetics Machinery Co. şirketi konteyner içi mini hidroelektrik santrallerine yönelik, iklim değişikliklerine karşı...

Mini HES`ler için türbin geliştirildi

Enerji Günlüğü - Ganz Engineering and Energetics Machinery Co. şirketi konteyner içi mini hidroelektrik santrallerine yönelik, iklim değişikliklerine karşı sürdürülebilir su yönetimi sağlayan ikisi bir arada türbin geliştirdi.

Rosatom'un Macaristan iştiraki Ganz Engineering and Energetics Machinery Co. (Ganz EEM), Macar Yenilikçi Kalkınma ve Teknoloji Vakfı'nın finansman desteğiyle konteyner içi mini hidroelektrik santrallerine yönelik, iklim değişikliklerine karşı sürdürülebilir su yönetimi sağlayan ikisi bir arada türbin geliştirdi.

İnovatif türbin pompası modeli, şehir merkezi dışında kalan alanlara şebeke bağlantısı yoluyla elektrik sağlamanın beraberinde getirdiği zaman ve finansal maliyet sorunlarına basit, hızlı ve ekonomik çözümler sunuyor.

Ganz EEM'in geliştirdiği yeni türbin pompaları, şehir merkezine uzak bölgelerdeki nüfusun ve sanayinin ihtiyaçlarını şebeke bağlantısına gerek duymadan karşılıyor. İnovatif ürün, dizel jeneratörlerin kullanımı sayesinde mevcut enerji kaynağı sistemini değiştirme özelliğiyle de hizmet verebiliyor. Yeni türbinlere sahip mini hidroelektrik santrallerinin faaliyete geçmesi için türbin kanatlarına su yükünü sağlayacak ve elektrik üretmek için jeneratöre güç verecek olan dağ nehirlerinin olması yeterli.

PROJE MALİYETİ 2.32 MİLYON EURO

Toplam geliştirme maliyeti miktarı 2.32 Milyon Euro olan projenin 580 Bin Euro'luk kısmı Macar hükümetinin desteği ile karşılandı. Prototip ekipmanın, Ganz EEM fabrikasında başarılı bir şekilde test edilmesiyle mini hidroelektrik santralinin ihracatı için Rusya, Ermenistan, Kazakistan, Özbekistan, Pakistan, İran, Gana ve Zambiya ile müzakerelere başlandı.

Yenilikçi bu teknoloji ile mini hidroelektrik santralleri elektrik enerji üretimine yaklaşık 1 ay gibi çok kısa bir süre içinde başlayabiliyor.

SİSTEMİN İŞLEYİŞİ

Mini hidroelektrik santralinin çalışması, yönetimi ve kontrol edilmesi için gerekli tüm cihazlar kompakt ekipmanın içerisinde yer alıyor. Türbinin arızalanması durumunda, dahili batarya, yönetim amaçları için güç kaynağı sağlıyor ve uydu bağlantısı yoluyla kontrol merkezine veri transferi imkanı veriyor. Dizel jeneratör, güç şebekesi bağlı olmasa bile sistemi çalıştırmak için gerekli güç kaynağını temin ediyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler