1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mısır 24 petrol ve gaz ruhsatı verecek

Mısır 24 petrol ve gaz ruhsatı verecek

Mısır'ın, Süveyş Körfezi, Batı Sahra ve Doğu-Batı Akdeniz olmak üzere 24 sahadaki petrol ve doğalgaz çalışmaları için uluslararası ihale düzenleyecek.

Mısır 24 petrol ve gaz ruhsatı verecek

Enerji Günlüğü - Mısır'ın, Süveyş Körfezi, Batı Sahra ve Doğu-Batı Akdeniz olmak üzere 24 sahadaki petrol ve doğalgaz çalışmaları için uluslararası ihale düzenleyecek.

Kendisini Doğu Akdeniz'de bir enerji merkezi olarak konumlandırmaya çalışan Mısır, petrol ve gaz arama ve üretim çalışmalarını gerçekleştirecek şirketleri belirlemek için yeni bir uluslararası ihale açıyor. Mısır Enerji Bakanlığı, Mısır’ın ulusal petrol şirketi EGPC ve Mısır Doğal Gaz Holding Şirketi (EGAS) tarafından sunulan ihalenin 24 blok için yapılacağını açıkladı. 

Açıklamaya göre, ihale edilecek blokların 3'ü Süveyş Körfezi'nde, 12'si Batı Çölü'nde ve 9'u da Doğu ve Batı Akdeniz’de bulunuyor. İhale turunun 1 Ağustos 2021'de tamamlanması bekleniyor.

Mısır ayrıca, petrol endüstrisi arama ve üretim faaliyetleri için jeolojik veriler sağlamak üzere Mısır Upstream Gateway adlı dijital bir portalın lansmanını da duyurdu. 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler