1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mısır Akdeniz ve Kızıldeniz'de sondaj çalışmalarını hızlandırıyor

Mısır Akdeniz ve Kızıldeniz'de sondaj çalışmalarını hızlandırıyor

Mısır, Akdeniz ve Kızıldeniz’de yaklaşık 1,4 milyar dolar yatırımla 23 petrol ve doğalgaz sondaj kuyusu açacak. 

Mısır Akdeniz ve Kızıldeniz'de sondaj çalışmalarını hızlandırıyor

Enerji Günlüğü - Mısır, Akdeniz ve Kızıldeniz’de yaklaşık 1,4 milyar dolar yatırımla 23 petrol ve doğalgaz sondaj kuyusu açacak. 

Mısır Petrol ve Maden Kaynakları Bakanlığı, Akdeniz ve Kızıldeniz'de petrol ve doğal gaz aramak için altı büyük uluslararası ve Mısırlı şirketle dokuz yeni petrol anlaşması imzaladı.

3 ANLAŞMA DAHA YOLDA

Mısır Petrol Bakanı Tarık El Molla konuya ilişkin yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde toplam 12 anlaşmaya vardıklarını ve bu çerçevede Akdeniz ve Kızıldeniz’de bulunan 9 sahada toplam 23 petrol ve doğalgaz arama kuyusu açacaklarını belirtti. Kalan 3 anlaşmanın da en kısa sürede imzalanacağını ifade eden Molla, bu sahaların 9’unun Akdeniz’de ve 3’ünün Kızıldeniz’de olduğu bilgisini paylaştı. Molla ayrıca, bu çalışmalar için yaklaşık 1,4 milyar dolar yatırım yapacaklarını da kaydetti. 

ABDLİ PETROL DEVLERİ BÖLGEYE GİRİYOR

Bölgede Shell, BP ve Total gibi şirketlerle çalışmalar yürüten Mısır, yeni imzaladığı anlaşmalar kapsamında bölgeye ilk defa girecek olan Amerikan petrol şirketleri ExxonMobil ve Chevron şirketleri ile de çalışma yürütecek. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler