1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mısır, Akdeniz`de 8 hidrokarbon sahasında ihale açtı

Mısır, Akdeniz`de 8 hidrokarbon sahasında ihale açtı

Enerji Günlüğü - Mısır, Akdeniz'deki 8 hidrokarbon sahasında petrol ve doğalgaz çalışmalarını yürütecek firmaları seçmek için uluslararası bir...

Mısır, Akdeniz`de 8 hidrokarbon sahasında ihale açtı

Enerji Günlüğü - Mısır, Akdeniz'deki 8 hidrokarbon sahasında petrol ve doğalgaz çalışmalarını yürütecek firmaları seçmek için uluslararası bir ihale açtı.

Mısır Petrol Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Akdeniz'deki 8 hidrokarbon sahasında petrol ve doğalgaz çalışmalarını yürütecek firmaları seçmek için uluslararası bir ihale açıldığı duyuruldu.

Yaşadığı enerji kıtlığını giderebilmek için hem ülkesinin enerji kaynaklarını değerlendirmek, hem de farklı ülkelerden enerji ithal etmek için çabalarını sürdüren Mısır, yeni bir ihale ile Akdeniz kıyıları açıklarında bulunan sekiz blok'un doğalgaz ve petrol çalışmalarına açılması için uluslararası bir ihale düzenliyor.

Batı Eriş, Doğu Said Limanı, Kuzey Rumana, Kuzey Ras El-Eş, Batı El-Timsah, Güney Tanin, Kuzey Hammad ve Doğu İskenderiye bloklarını kaplayan alanın toplamı 11,849 kilometrekare.

Mısır Ocak ayında 15 yeni enerji keşif anlaşması imzaladı ve iki LNG tedarik ihalesi düzenledi. Petrol Bakanı'nın açıklamasına göre, Mısır 9.2 milyar dolar değerindeki üç yeni anlaşmayı tamamlamak üzere.

Önceki ve Sonraki Haberler