1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Mısır, nükleer santrale hazırlanıyor

Mısır, nükleer santrale hazırlanıyor

Enerji Günlüğü- Mısır’da nükleer santralin alt yapı ve ölçüm rehabilitasyonları için 87 milyon Dolar tahsis edildiği açıklandı.Mısır Elektrik...

Mısır, nükleer santrale hazırlanıyor

Enerji Günlüğü- Mısır’da nükleer santralin alt yapı ve ölçüm rehabilitasyonları için 87 milyon Dolar tahsis edildiği açıklandı.

Mısır Elektrik Bakanı Ahmed İmam, Mısır'ın Akdeniz sahillerine yakın bölgesi Dabaa'da kurmayı planladığı nükleer santralin alt yapı ve rehabilitasyonu için 87 milyon Dolar ayırdığını belirtti.

4 SANTRAL KURULMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

İmam, Mısır'ın Dabaa bölgesinde, her biri 900 ile 1650 MW'lık güçler arasında değişen 4 ayrı nükleer enerji santrali kurmayı hedeflediğini belirtti. 

İmam, Perşembe günü nükleer programla ilgili olarak, uluslararası danışma rolünü üstlenen Avustralya asıllı Worleyparsons Şirketi'nden yetkililerle bir araya geleceğini ifade etti. 

İmam, Uluslararası Danışma Şirketi'nden bir heyetin, Nükleer Santraller Kurumu'ndan yetkililerle önümüzdeki hafta biraraya gelerek ilk santralin uygulanması ihalelerinin açılmasına yönelik yol haritası üzerinde antlaşma yapılacağını dile getirdi.

İLK SANTRALİN 2020 YILINDA HİZMETE ALINMASI HEDEFLENİYOR

Mısır Bakanlar Kurulu 10 Ekim'de, enerji üretimi için ilk nükleer santral kurulması için uygulama çalışmalarına başlanması kararı almıştı. Mısır'da ilk santralin 2020 yılında, diğer üçünün ise ikişer yıl arayla tamamlanıp hizmete alınması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler