1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Mısır petrol sahasının geliştirilmesinde Lukoil’e uzatma

Mısır petrol sahasının geliştirilmesinde Lukoil’e uzatma

Mısır Petrol Bakanlığı, Doğu Çölü'nde yer alan Batı Esh El-Milaha petrol sahasının geliştirilmesi için Rus özel petrol şirketi Lukoil ile yapılan anlaşmayı 5 yıl uzattı.

Mısır petrol sahasının geliştirilmesinde Lukoil’e uzatma

Enerji Günlüğü - Mısır Parlamentosu, Doğu Çölü'ndeki Esh El-Milaha Bölgesinde petrol arama konusunda Mısır Genel Petrol Şirketi’nin (EGPC) Lukoil'in Mısır Denizaşırı Şirketi ile anlaşmasını onayladı.

Mısır Petrol Bakanlığı, Doğu Çölü'nde Mısır enerji endüstrisi için hayati bir kaynak olan Batı Esh El-Milaha petrol sahasının geliştirilmesi için Rus özel petrol şirketi Lukoil ile yapılan anlaşmayı yeniden uzatma opsiyonu ile 5 yıl uzattı. Lukoil 2002 yılından bu yana projenin bir parçası. Şirketin bölgedeki 25 yıllık geliştirme sözleşmesi kısa süre önce sona ermişti.

Mısır Petrol Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Lukoil, Mısır'ın Doğu Çölü'ndeki West Esh El Mallaha petrol sahasının geliştirilmesine 73 milyon dolar yatırım yapacak. Mısır’ın projeden elde edeceği gelirin net bugünkü değerinin 135 milyon dolar civarında olacağı tahmin edilirken, Lukoil'in kârının ise 39 milyon dolar civarında olması bekleniyor.

Saha, Egypt General Petroleum, Ganoub El Wadi Petroleum Holding ve Lukoil ortaklığında kurulan Esh El-Milaha Petroleum Company tarafından işletiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler