1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Mısır ve Libya arasındaki petrol anlaşması uygulanamıyor

Mısır ve Libya arasındaki petrol anlaşması uygulanamıyor

Enerji Günlüğü- Mısır Genel Petrol Konseyi Başkanı Tarık el-Mulla, Libya'daki güvenlik sorunları nedeniyle bu ülkeyle imzalanan "aylık 1 milyon varil...

Mısır ve Libya arasındaki petrol anlaşması uygulanamıyor

Enerji Günlüğü- Mısır Genel Petrol Konseyi Başkanı Tarık el-Mulla, Libya'daki güvenlik sorunları nedeniyle bu ülkeyle imzalanan "aylık 1 milyon varil petrol ithal edilmesini" öngören anlaşmanın uygulanamadığını söyledi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Mulla, "Libya'nın petrol üretimi ülkedeki güvenlik sorunlarından etkilendi. Bu durum Mısır ile imzalanan aylık 1 milyon varil petrol ithal edilmesini öngören anlaşmanın uygulanmasını engelledi" dedi.

Mualla, Libya ile yapılan petrol anlaşmasının uygun şartlarda imzalandığını ancak durumun anlaşmayı hayata geçirmeye elvermediğini dile getirdi.

IRAK’DAN MISIR’A 3 AY SÜRE

Irak'tan petrol ithal edilmesi konusuna da değinen Mulla, Irak'ın 4 milyon varil petrol ithal edilmesi için kendilerine ücrette hiçbir ayrıcalık tanımadığını belirtti. Irak'ın kendilerine ödeme için 3 ay süre verdiğini ve uluslararası bankada akreditif açılmasını istediğini vurgulayan Mulla, bu şartların Mısır Genel Petrol Konseyi için uygun olmadığını, müzakerelerin tamamen durdurulduğunu ifade etti.

Mulla, Mısır'ın ekonomisinde iyileşme olması halinde Irak ile müzakerelere tekrar başlanabileceğini kaydetti.

Mısır ve Libya, geçen mart ayında yaklaşık 1.2 milyon Dolar’lık petrol anlaşması imzalamıştı. Anlaşmaya göre Mısır, ödemeyi 1 yıl sonra yapacak ve faiz ödemeyecekti. Libya'da Şubat 2011 devriminden önce 1.6 milyon varil petrol üretilirken, devrimden sonra bu oran 620 bin varile düştü.

Önceki ve Sonraki Haberler