1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mısır, yüzer LNG terminalinin üçüncüsünü erteledi

Mısır, yüzer LNG terminalinin üçüncüsünü erteledi

Enerji Günlüğü - Mısır, kurulması planlanan üçüncü Yüzer LNG ithalat terminali için gelecek teklifleri ihtiyacı olmadığı gerekçesiyle erteledi.Reuters’da...

Mısır, yüzer LNG terminalinin üçüncüsünü erteledi

Enerji Günlüğü - Mısır, kurulması planlanan üçüncü Yüzer LNG ithalat terminali için gelecek teklifleri ihtiyacı olmadığı gerekçesiyle erteledi.

Reuters’da yer alan habere göre, Mısır Petrol Bakanı Tarek El Molla, 1 Aralık tarihli Al Borsa gazetesine, 3. yüzer LNG ithalat terminali (FSRU) için gelecek tekliflerin, ülkenin bu tarz bir projeye ihtiyacı olmadığı gerekçesiyle ertelendiğini söyledi. Ertelenme süresi ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Söz konusu yüzer LNG ithalat terminalinin, Haziran 2017'de faaliyete geçmesi planlanıyordu.

Mısır halihazırda işletmeciliği Hoegh LNG ve BW Gas'dan kamu gaz şirketi Egas'a verilen çalışır vaziyette 2 adet yüzer LNG ithalat terminaline sahip. Bir ihtimal olarak projenin sonsuza kadar rafa kaldırılmış olabileceği belirtilmekle beraber NGW bunu doğrulamadı.

Açık denizde geliştirilmekte olan yeni alanlar Nil Deltası’nı, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Mısır’ın gaz üretim alanına dönüştürecek. İlk olarak Eni şirketinin işlettiği Zohr sahası, başlangıçta 1 milyar fit küp/gün üretim yapması nedeniyle 2017 sonlarına doğru başlıyor ve daha sonraki aşamalarda üretim 2019/2020 yıllarına kadar 2.8 milyar fit küp/gün olacak şekilde genişletilecek. Batı Nil Deltası’nda ise 2020 yılına kadar faaliyette olacak olan Eni hakimiyetindeki Greater Nooros ve BP tarafından işletilen diğer alanlar var. Siemens devlet elektrik kurumu için her biri 4.4 GW’lık 3 dev gaz yakıtlı enerji kompleksi inşa ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler