1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mısır`a çifte doğalgaz piyangosu!

Mısır`a çifte doğalgaz piyangosu!

Enerji Günlüğü - ENI Başkanı Claudio Descalzi, Mısır açıklarında buldukları büyük doğalgaz yatağının altında bir rezerv daha olabileceğini açıkladı.İtalyan...

Mısır`a çifte doğalgaz piyangosu!

Enerji Günlüğü - ENI Başkanı Claudio Descalzi, Mısır açıklarında buldukları büyük doğalgaz yatağının altında bir rezerv daha olabileceğini açıkladı.

İtalyan enerji firması ENI’nin Mısır açıklarında yaptığı ve geçen ay sonunda kamuoyuna duyurulan tarihi keşfe ilişkin İtalyan parlamentosunun üst kanadı Senato’da ilgili komisyona bilgi veren ENI Başkanı Claudio Descalzi, firmalarının kısa süre önce Mısır açıklarında bulduğu büyük doğalgaz yatağının altında bir rezerv daha olabileceğini bildirdi.

Descalzi, “Zohr’daki rezervin altında onun gibi bir rezerv daha olma ihtimali var. Umudumuz, bulduğumuz rezerv değerlerinin artabileceği doğrultusunda” diye konuştu.

Descalzi, bölgede çok fazla doğalgaz bulunduğunu, söz konusu rezervi çıkartmaları durumunda memnun olacaklarını dile getirdi.

Keşiflerinin tamamının saf gaz olmayabileceğini yoğunlaşmış gaz veya yağ da çıkabileceğini, verileri doğrulamaları gerektiğini kaydeden Descalzi, bölgeye ilişkin önemli beklentilerinin bulunduğunu ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler