1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Mısır’da akaryakıta yüzde 67 zam

Mısır’da akaryakıta yüzde 67 zam

Enerji Günlüğü - Mısır IMF ile yaptığı finans anlaşması çerçevesinde akaryakıta yüzde 66.6’a varan oranlarda zam yaptı.Mısır hükümeti, yakıt...

Mısır’da akaryakıta yüzde 67 zam

Enerji Günlüğü - Mısır IMF ile yaptığı finans anlaşması çerçevesinde akaryakıta yüzde 66.6’a varan oranlarda zam yaptı.

Mısır hükümeti, yakıt fiyatlarına yüzde 66.6’ya varan oranlarda zam getirildiğini açıkladı. Böylece Mısır, Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) aldığı finansmanlar için yapması gereken reformlar kapsamında benzin fiyatlarını 2016 Kasım ayından bu yana üçüncü kez artırdı. 

AKARYAKIT ZAMMI BÜTÇEYE KATKI SAĞLAYACAK

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Mısır Petrol Bakanı Tarık el-Molla, yakıt fiyatı artışının Mısır devletinin Temmuz ayı başında başlayacak yeni bütçe yılı için 2.8 milyar dolar katkı sağlayacağını söyledi.

Molla ayrıca, yakıt fiyatlarına getirilen zamların petrol maddeleri tüketimini yüzde 5 oranında dengeleyeceğine de dikkat çekti.

Mısır hükümeti, IMF ile yaptığı anlaşma çerçevesinde döviz kurunu dengelemek ve yıllık enerji ve su kaynaklarını desteklemeyi ön gören üç yıllık bir ekonomik program uyguluyor. Program kapsamında yatırımları cezbetmek için bazı kanunlar çıkarılıyor. Hükümet, son zamanlarda, Metro gibi toplu taşıma araçları ile su ve elektrikte zam uygulamasına gitmişti. Mısır halkı ise tüm bu zamlardan oldukça rahatsız.

Önceki ve Sonraki Haberler