1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mısır`dan Ortadoğu`ya doğalgaz akışı kesildi

Mısır`dan Ortadoğu`ya doğalgaz akışı kesildi

Enerji Günlüğü - Mısır'dan Ürdün'e giden doğalgaz boru hattında meydana gelen patlama sebebiyle kesilen gaz akışı 10 gün içinde yeniden başlayacak. Mısır'dan...

Mısır`dan Ortadoğu`ya doğalgaz akışı kesildi

Enerji Günlüğü - Mısır'dan Ürdün'e giden doğalgaz boru hattında meydana gelen patlama sebebiyle kesilen gaz akışı 10 gün içinde yeniden başlayacak. 

Mısır'dan Ürdün'e doğalgaz akışı sağlayan El-Ariş kentinde bulunan boru hattında Pazar günü çıkan patlama sonrası çıkan büyük bir yangın boru hattının zarar görmesine sebep oldu. Mısır ve Ürdün arasındaki boru hattında, patlama nedeniyle gaz akışı da kesilmiş oldu.

Mısır Yönetiminin yaptığı açıklamaya göre, boru hattında meydana gelen patlamanın ardından kesintiye uğrayan Ürdün’e yönelik doğalgaz aksı 10 gün içinde yeniden başlayacak. Egyptian Natural Gas Holding Co. (EGAS) açıklamasına göre, Mısır'da yetkililer ve teknik bir komite zararı ve onarımı değerlendirmek için saldırıyı inceliyor. Tedariğe yarın başlanması bekleniyor.

Mısır ve Ürdün arasındaki boru hattında olan patlama ilk değil. Söz konusu hatta 25 Ocak devrimi sırasında da birçok kez patlama yaşanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler