1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mısır'ın Zohr gaz sahasını Baker Huges inşaa edecek

Mısır'ın Zohr gaz sahasını Baker Huges inşaa edecek

Enerji Günlüğü - Mısır’ın Akdeniz'deki doğal gaz sahası Zohr'un geliştirilmesinin ikinci aşamasına Baker Huges liderlik edecek.Dünyanın en büyük...

Mısır'ın Zohr gaz sahasını Baker Huges inşaa edecek

Enerji Günlüğü - Mısır’ın Akdeniz'deki doğal gaz sahası Zohr'un geliştirilmesinin ikinci aşamasına Baker Huges liderlik edecek.

Dünyanın en büyük petrol saha hizmet şirketi olan Amerikan GE’nin iştiraki Baker Huges (BHGE), Mısır karasularında bulunan ve dünyanın en büyük doğal gaz sahası olarak bilinen Zohr sahasının işletmesinden sorumlu Petrobel şirketi ile sahanın deniz altı üretim sisteminin proje yönetimi, inşaat, test ve ulaştırma bölümlerinin inşaası için anlaşma sağladıklarını açıkladı.

Anlaşma çerçevesinde İngiltere, Norveç ve İtalya’nın yanısıra Mısır'daki yerel istihdamın desteklenmesi için İskenderiye'de de çelik yapılar üretilecek.Proje yönetimi hizmetleri ayrıca Mısır ve İngiltere'den de desteklenecek.

BHGE'nin başkanı ve CEO'su Lorenzo Simonelli, “BHGE, ortaklarımızla birlikte Mısır'ın enerji sektörü için ihtiyaçlarını ve vizyonunu destekleyebilir ve deniz altı alanındaki liderliğini gösterebilir" açıklamasını yaptı.

İtalyan enerji şirketi Eni’nin Mısır’daki iştiraki IEOC ve Egyptian General Petroleum Corporation (EGPC) arasındaki ortak girişimi olan Petrobel, Egyptian Doğal Gaz Holding Şirketi (EGAS) ile IEOC arasında ortak girişim olan PetroSherouk adına Zohr Field'ın geliştirilmesinden sorumlu.

Önceki ve Sonraki Haberler