1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Miskevank RES ilave GES ile hibrit santrale dönüşecek

Miskevank RES ilave GES ile hibrit santrale dönüşecek

Difer Enerji, Bitlis’te işletmekte olduğu Miskevank RES`e 60 milyon TL yatırımla 20 MW’lık güneş santrali ekleyecek.

Miskevank RES ilave GES ile hibrit santrale dönüşecek

Enerji Günlüğü - Bitlis’teki Miskevank RES, 20 MW kapasiteli arazi tipi GES ile hibrit santrale dönüşecek. 

Difer Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Bitlis İli, Güroymak İlçesi Tahtalı Köyü ile Tatvan ilçesi Benekli köyü sınırları içinde kısmen işletilmekte olan 20 MW kapasiteli Miskevank Rüzgar Enerji Santrali’ne (RES) yardımcı kaynak olarak 20 MW kapasiteli güneş enerji santrali kurulması planlanıyor. Projenin değeri 60 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında güneş santralinin 50 bin metrekarelik tarla vasıflı alanda kurulması planlanıyor. Santralde toplam 50 bin adet tek kristalli güneş paneli kullanılacak. Santralde yılda 32 milyon 704 bin kWh elektrik üretilecek. Santralin ekonomik ömrü Rüzgar Enerji Santralinin lisans süresince geçerli olacak. 

Üretilen elektrik ulusal enterkonnekte sisteme Tatvan 380 TM’nin OG barası üzerinden üzerinden bağlanacak. Santralin elektrik üretim kapasitesi ana kaynağın üretim kapasitesi olan 70 milyon Kwh/yıl’ı geçemeyeceğinden 70 milyon Kwh/yıl olarak kalacak.

Miskevank RES dahilinde kurulacak olan 4 adet türbinden 1 adedi kurulu ve faal durumda. Diğer türbinlerin kurulum çalışmaları da devam ediyor.

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler