1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mitsubishi Çalık`a ortak oldu

Mitsubishi Çalık`a ortak oldu

Enerji Günlüğü - Japon Mitsubishi Corporation, Çalık Enerji'den hisse alarak ortak oldu.Mitsubishi’nin websitesinden yapılan açıklamaya göre, Tokyo merkezli...

Mitsubishi Çalık`a ortak oldu

Enerji Günlüğü - Japon Mitsubishi Corporation, Çalık Enerji'den hisse alarak ortak oldu.

Mitsubishi’nin websitesinden yapılan açıklamaya göre, Tokyo merkezli finans kuruluşu Çalık Enerji’den hisse alarak iki şirket arasında bir stratejik ortaklık yapısı kurdu.

3 Haziran tarihinde Tokyo’da gerçekleşen bir organizasyon ile açıklanan ortaklığın kutlama törenine Mitsubishi Corporation Başkanı ve CEO’su Ken Kobayashi, JBIG Kıdemli Genel Müdürü Tadashi Maeda, Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçiliği Müsteşarı Alp Atakcan ve her iki şirketin üst düzey yöneticileri katıldı.

Mitsubishi’nin Çalık Enerji’den hisse alımı ile gerçekleşen ortaklıkla, Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika gibi hızlı büyüyen pazarlarda altyapı ve enerji projelerinin daha da geliştirilmesi hedefleniyor. Bu ortaklık hem MENA bölgesinde hem de global pazarda her iki şirkete de rekabet üstünlüğü getirecek.

Orta Asya ve Orta Doğu’daki enerji varlığını artırmak isteyen Japon finans devi Mitsubishi Corp, Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden Çalık Enerji’yle hisse alımı ve personel değişimi de dahil olmak üzere stratejik ortaklık için anlaştıklarını açıkladı.

Açıklamada, anlaşmanın personel değişimini de kapsayacağı belirtildi. Çalık ve Mitsubishi'nin ortaklığının 1990'larda Orta Asya'da santral inşaatlarıyla başladığına dikkat çekilen açıklamada, Türkmenistan'daki 1.3 milyar dolarlık Garabogaz Gübre Fabrikası'nın inşaatında da iki şirketin beraber çalıştığı hatırlatıldı.

Şirketten herhangi bir bedel bilgisi verilmezken, Japonya’nın devlet televizyonu NHK, yatırımın büyüklüğünün yaklaşık 10 milyar yen (80 milyon dolar) olduğunu iddia etti.

Önceki ve Sonraki Haberler