1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mitsubishi Electric, GTS’yi satın aldı

Mitsubishi Electric, GTS’yi satın aldı

Enerji Günlüğü - Mitsubishi Electric Group, Türkiye’deki ortağı fabrika otomasyon sistemleri şirketi Genel Teknik Sistemler Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin...

Mitsubishi Electric, GTS’yi satın aldı

Enerji Günlüğü - Mitsubishi Electric Group, Türkiye’deki ortağı fabrika otomasyon sistemleri şirketi Genel Teknik Sistemler Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (GTS) yüzde 100 hissesini satın aldı. Türkiye pazarındaki faaliyetlerini sağlamlaştırmak için atılan bu önemli adım, Mitsubishi Electric ve GTS arasındaki 21 yıllık ilişkinin önemli bir sonucu olarak sektöre damgasını vurdu.

Türkiye pazarı uzun süredir, gelişmiş teknolojilere yatırım yapan ve ilgili alanlarda etkin uygulamalar geliştiren güçlü ve hareketli bir üretim bölgesi olarak görülüyor. 1992 yılında GTS, Şevket Saraçoğlu'nun ileri görüşlü önderliğinde, gelişmiş fabrika otomasyon ekipmanlarına gösterilen talebi fark etti ve Mitsubishi Electric ile birlikte bir dağıtım şirketi kurdu. Şirket hızla büyüyerek kapsamlı proje yönetim hizmetleri vermeye başladı ve NC kontrol ürünleri satış ve desteğini kapsayacak şekilde ürün yelpazesini genişletti.

Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Avrupa Başkanı Hartmut Puetz, GTS’nin satın alınması ile ilgili olarak şunları söyledi: "GTS ekibi, müşterilerine olağanüstü servis ve destek hizmetleri sağlıyor. Doğrudan fabrika otomasyonu faaliyetlerimizi başlatmak için GTS'den daha iyi bir ortak düşünemiyorum.” Satın alınma sonrası, şirketin müdürü olarak atanan Şevket Saraçoğlu ise şunları aktardı: "GTS'nin küçük, yerel bir şirketten 42 çalışana sahip, kapsamlı proje bilgisi ve desteği sunabilen büyük bir şirkete dönüşmesini gururla izledim. GTS’nin oldukça kompleks ve prestijli Marmaray tüneli projesinde yer alması, şirketin ne ölçekte bir büyüklüğe sahip olduğunu ortaya koyuyor.”

GTS'nin genel merkezi, ekibin fabrika otomasyon ve NC kontrol ürünleri için başarılı bir dağıtım ağı oluşturduğu İstanbul'da bulunuyor. Şirket ayrıca, proje yönetimi ve önde gelen sistem entegrasyon hizmetleri de sunuyor. GTS'nin teknik yeterliliği, Mitsubishi Electric'in fabrika otomasyon müşterileri için yüksek kalitede satış sonrası servis ve destek hizmetleri sunması açısından da büyük avantaj sağlıyor. Satın almanın ardından GTS, Mitsubishi Electric’in Fabrika Otomasyon Merkezi Uydusu şeklinde de konumlanacak. GTS ve Mitsubishi Electric Türkiye’nin entegrasyonun en kısa sürede başlaması ve yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler