1. HABERLER

  2. PETROL

  3. MMG Petrol’e 850 bin TL ceza

MMG Petrol’e 850 bin TL ceza

Enerji Günlüğü - EPDK, Mevzuata aykırı hareket ettiği gerekçesiyle MMG Petrol Dağıtım ve Pazarlama şirketine 850 bin TL idari para cezası kesti.Enerji...

MMG Petrol’e 850 bin TL ceza

Enerji Günlüğü - EPDK, Mevzuata aykırı hareket ettiği gerekçesiyle MMG Petrol Dağıtım ve Pazarlama şirketine 850 bin TL idari para cezası kesti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), MMG Petrol Dağıtım ve Pazarlama İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’nin bayisi UPS Petrol ve Petrol Ürünleri Nakliye İnşaat Tarım Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin akaryakıt istasyonunda denetleme yaptı. Yapılan denetlemede Şirket’in akaryakıt istasyonunda otomasyon sisteminin çalışmadığı ve bayide tespit edilen aykırılıkların Kuruma bildirilmediği tespit edildi. Tespit edilen aykırılığa ilişkin olarak Şirketin, açılan soruşturma sonrasında savunmasını zamanında yapmadığı anlaşıldı. EPDK bu sebeplerle MMG Petrol hakkında 850 bin TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Söz konusu Kurul Kararı uyarınca 850 bin TL tutarındaki idari para cezası, bugünden itibaren 60 gün içerisinde Vakıflar Bankası Bahçelievler Şubesi nezdinde açılan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na ait hesaba yatırılabilecek. Ayrıca cezanın yazının tebellüğ edildiği tarihi izleyen 30 gün içerisinde söz konusu Kurum hesabına yatırılması halinde Şirket yüzde 25’lik indirimden yararlanabilecek veya taksitlendirme talebinde bulunabilecek. 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler