1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. MNG Fildişi`ne 1.9 milyar dolara HES kuracak

MNG Fildişi`ne 1.9 milyar dolara HES kuracak

Enerji Günlüğü - MNG Holding, Fildişi Kıyısı'nda 1.9 milyar dolarlık HES inşası için görüşmeler yapıyor. Üç barajlı hidroelektrik santralleri...

MNG Fildişi`ne 1.9 milyar dolara HES kuracak

Enerji Günlüğü - MNG Holding, Fildişi Kıyısı'nda 1.9 milyar dolarlık HES inşası için görüşmeler yapıyor. Üç barajlı hidroelektrik santralleri 540 MW kurulu güce sahip olacak. 

Uluslararası enerji haberleri sitelerinde yer alan bir habere göre Türk şirketi MNG Holding, yurtdışında büyük bir hidroelektrik santrali yatırımına hazırlanıyor.  Haberlere göre MNG, Fildişi Kıyısı'nın batısında 1.9 milyar dolarlık bir hidroelektrik santralı (HES) inşası için görüşmeler yürütüyor. Görüşmeler ileri bir aşamaya ulaştı.

İNŞAAT DÖRT YIL SÜRECEK

Haberde MNG CEO'su Mehmet Nazif Gunal'ın sözleri de yer aldı. Günal'ın verdiği bilgiye göre, hükümet ile yapılan görüşmelerde ülkenin batısındaki Soubre kenti yakınlarında üç baraj inşa edilmesi ele alınıyor. Günal, "Projenin kapasitesi 540 megawatt. Üç baraj içeren projede maliyet 1.9 milyar dolar civarında. Hükümet ile anlaşmaya vardığımız takdirde inşaat 4 yıl sürecek" dedi. 

MNG ÜRETİP DEVLETE SATACAK

Fildişi Kıyısı Enerji Bakanı Adama Toungara ise HES'lerin MNG'nin mülkiyetinde olacağını ve üretilen elektriğin ulusal dağıtım şirketi CIE'ye

satılacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler