1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mobil Enerjim, Enerjisa Enerji desteğiyle şirketleşti 

Mobil Enerjim, Enerjisa Enerji desteğiyle şirketleşti 

Enerjisa Enerji’nin desteklediği girişimlerden olan ve elektrikli makineleri izleyip anorma durumlarını tespit edebilen bakım asistanı hizmeti sunan Mobil Enerjim (MIOTE) şirketleşti. 

Mobil Enerjim, Enerjisa Enerji desteğiyle şirketleşti 

Enerji Günlüğü - Elektrikli makineleri izleyip anorma durumlarını tespit ederek arızaları önleyen ve cihazların periyodik bakımlarını da yöneten bir asistan servisi sunan MIOTE, Enerjisa Enerji’nin yatırım kararı vermesiyle şirketleşti.

Kurumiçi Girişimcilik Programı NAR kapsamında fikir aşamasından olgunlaşan MIOTE girişimi, Enerjisa Enerji’nin teknik ve fikri desteğinin ardından yatırım kararı vermesiyle sektör şirketleri arasında yerini aldı. 

İŞLETMELERİN MALİYETLERİ AZALTILIYOR

Enerjisa Enerji’nin kurumiçi girişimcilik programı NAR’ın 8. Dönem mezularından olan MIOTE, sürekli öğrenen yapay zeka destekli bir bakım asistanı olarak elektrikli makineleri izleyip anorma durumlarını tespit edebiliyor. İleri teknoloji çözümü ile sanayi ve altyapı sektörlerinde kullanılan elektrikli cihazların daha uzun ömürlü ve verimli çalışmasını sağlıyor. Sadece arızaları önlemekle kalmayıp cihazların periyodik bakımlarını da yöneten bir asistan servisi sunarak işletmelerin operasyonel maliyetini önemli ölçüde azaltıyor.

“YENİLİKÇİ FİKİRLERİ SEKTÖRE KAZANDIRMAYI İSTİYORUZ”

Enerjisa Enerji CEO’u Murat Pınar, hızla gelişen dünyada sektörün inovatif dönüşümüne de öncülük edeceklerinin altını çizerek, “ Enerjisa olarak hem mevcut iş alanlarımızı güçlendirmek hem yeni ürün, hizmet ve iş alanlarını hayata geçirmek için aktif olarak kurum içi ve kurum dışı girişimcilik programlarımızı yürütüyoruz. 2015 yılından bu yana NAR “Kurumsal Girişimcilik Programı” ile toplamda 1272 fikir toplandı. Güçlendirme desteği verdiğimiz fikir sayısı 85 olurken, mevcutta 10 fikrin gelişim süreçlerini desteklemeye devam ediyoruz. Enerjisa Enerji olarak destek verdiğimiz girişimcileri belirlerken geleceğimizin trendleri olarak gördüğümüz dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve verimlilik konularında çözüm üreten girişimleri önceliklendiriyoruz. Sektörde hayata geçirdiğimiz inovatif uygulamaların uzmanlığıyla, yenilikçi fikirleri her nerede olursa olsun bulup keşfetmek ve sektörlerimize kazandırmak istiyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler