1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Modaya uyan girişimciler enerji yatırımlarına engel

Modaya uyan girişimciler enerji yatırımlarına engel

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Hasan Köktaş, hesapsız kitapsız enerji sektörüne girmeye çalışanlar yüzünden ihtiyaç duyulan enerji yatırımlarının...

Modaya uyan girişimciler enerji yatırımlarına engel

Enerji Günlüğü - EPDK Başkanı Hasan Köktaş, hesapsız kitapsız enerji sektörüne girmeye çalışanlar yüzünden ihtiyaç duyulan enerji yatırımlarının hayata geçirilememesi riski oluştuğunu söyledi.  

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, Elektrik Üreticileri Derneği ile EPDK'nın Trabzon'da düzenlediği toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Enerji sektöründe yatırım yapmanın adeta modaya dönüştüğünü ifade eden Köktaş, hesap kitap yapmaksızın hızlı bir şekilde sektöre girmeye çalışanların sistemde tıkanmalara yol açmasından yakınan Köktaş, bu durumun bugün özellikle termik santral yatırımlarında yüzde 40 oranında gerçekleşmeyen proje stoku oluşmasına yol açtığını vurguladı. Köktaş, önümüzdeki dönemde bu konuda bir ayıklamaya gidileceğinin altını çizdi.

Enerji yatırımlarının önünü tıkayacak bir tehdide dönüşen bu tip yatırımcı profilinin maratoncu değil, kısa mesafe koşucusu gibi davrandığını ifade eden EPDK Başkanı Hasan Köktaş, oysa enerji projelerinin gelir sağlamaksızın uzun bir süre para harcanması gereken yatırımlar olduğunun altını çizdi.

Önceki ve Sonraki Haberler