1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Modern Enerji Tekirdağ’da doğalgaz yakıtlı buhar kazanı kuracak

Modern Enerji Tekirdağ’da doğalgaz yakıtlı buhar kazanı kuracak

Enerji Günlüğü - Modern Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Tekirdağ’ın Ergene ilçesi Ergene 2 Organize Sanayi Bölgesi’nde 28 MWt kapasiteli doğalgaz yakıtlı...

Modern Enerji Tekirdağ’da doğalgaz yakıtlı buhar kazanı kuracak

Enerji Günlüğü - Modern Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Tekirdağ’ın Ergene ilçesi Ergene 2 Organize Sanayi Bölgesi’nde 28 MWt kapasiteli doğalgaz yakıtlı buhar kazanı kuracak.

Tekirdağ ili, Ergene ilçesi, Ergene 2 Organize Sanayi Bölgesi, 141 ada, 15 nolu parsel içerisinde Modern Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından 28 MWt kapasiteli doğalgaz yakıtlı buhar kazanının kurulması planlanıyor.  

Modern Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait 3 adet gaz türbininin demonte edilmiş olması ve aynı sahada bulunan Modern Karton Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ve diğer buhar müşterilerine buhar enerjisi talebinin sağlanacak olması nedeniyle şirket Modern Karton Tesisleri 1x240 ton/saat buhar üretim kapasiteli kömür kazanı devreye girene kadar tedbir amaçlı doğalgaz yakıtlı buhar kazanı kuracak. Daha sonra doğalgaz yakıtlı buhar kazanı yedek bırakılarak, diğer ünitelerin bakım, arıza vs. gibi sebeplerle duruşa geçmesi durumunda çalıştırılacak.

Yakıt olarak kullanılacak olan doğalgazın yeni kurulacak olan ve BOTAŞ’a ait Trakyagaz Çorlu Ulaş RMS-A istasyonu alt bağlantısından beslenecek RMSB istasyonundan sağlanması planlanıyor. Projenin yaklaşık 3 milyon liraya malolması bekleniyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler