1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Modern Karton yedek doğalgaz yakıtlı buhar tesisi kuracak

Modern Karton yedek doğalgaz yakıtlı buhar tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Modern Karton, Tekirdağ'da 76MWt kapasiteli Doğalgaz Yakıtlı Buhar Üretim Tesisi kurmayı planlıyor.Modern Karton Sanayi ve Tic. A.Ş....

Modern Karton yedek doğalgaz yakıtlı buhar tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Modern Karton, Tekirdağ'da 76MWt kapasiteli Doğalgaz Yakıtlı Buhar Üretim Tesisi kurmayı planlıyor.

Modern Karton Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından Tekirdağ İli, Ergene İlçesi, Ergene – 2 Organize Sanayi Bölgesi'nde 76 MWt Kapasiteli Doğalgaz Yakıtlı Buhar Üretim Tesisi” projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

PROJE YEDEK OLARAK BEKLETİLECEK

Proje bedeli 14.500.000 TL olarak belirlenen Tesis, Modern Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait 3 adet gaz türbininin demonte edilecek olması nedeniyle kurulacak. Modern Karton adına kurulacak olan 1x240 ton/h kapasiteli kömür yakıtlı buhar kazanı Modern Enerji’ye ait olan 3 adet gaz türbininin bulunduğu alana kurulacak ve gaz türbinlerinin demonte edilecek olması sebebiyle, Modern Enerji’nin kesintisiz buhar arzını sağlayabilmesi için Modern Karton’a ait olacak olan 76 MWt buhar üretim kapasiteli doğalgaz yakıtlı buhar üretim tesisi kurulacak.

Tesiste elektrik üretimi yapılmayacak olup, üretilecek buhar yalnızca Modern Karton kağıt üretim prosesinde kullanılacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Tekirdağ Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler