1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Moğolistan yenilenebilir enerji hamlesi başlattı

Moğolistan yenilenebilir enerji hamlesi başlattı

Enerji Günlüğü - Moğolistan, yenilenebilir enerji potansiyelini artırmak ve bölgedeki diğer ülkelere elektriği iletmek için altı rüzgar ve 24 güneş...

Moğolistan yenilenebilir enerji hamlesi başlattı

Enerji Günlüğü - Moğolistan, yenilenebilir enerji potansiyelini artırmak ve bölgedeki diğer ülkelere elektriği iletmek için altı rüzgar ve 24 güneş enerjisi santrali projesi başlattı.

Asya ülkesi Moğolistan’da hükümet, kurmayı amaçladığı "Asya Süper Şebeke” hedefi doğrultusunda yenilenebilir enerji alanında önüne koyduğu hedeflere ulaşmasını sağlayacak, hatta elektrik fazlasını komşu ülkelere satmasını sağlayacak altı rüzgar santrali ve 24 güneş santrali projesine onay verdi.

RES’LERDEN BİRİ FRANSIZ ENGİE İLE ORTAK

Moğol yetkilileri Fransa'nın devlet enerji şirketi Engie'nin temsilcileri ile birlikte 2018 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanan yeni rüzgar santralinin inşasına başladı. Moğolistan’ın başkentine 460 km uzaklıkta kurulacak olan 55 megawattlık (MW) Sainshand Rüzgar Santrali, bölgedeki büyük bir sanayi kompleksine elektrik sağlayacak.

YENİLENEBİLİR ENERJİDE YAKIN HEDEF YÜZDE 20

Bu hafta üretime başlayacak olan Tsettsii rüzgâr Santrali ile birlikte Moğolistan'ın mevcut yenilenebilir tesisleri, eyaletin dahili elektrik kapasitesinin yüzde 12'sini oluşturuyor. Yetkililer bu payı 2020'de yüzde 20'ye, 2030'a kadar yüzde 30’a çıkarmayı hedefliyorlar.

Asya'nın süper şebeke projesi 2011 yılında Çin, Rusya, Güney Kore ve Japonya ortaklığıyla başladı. Yapılan ilk anlaşma, sınır ötesi bir elektrik iletim ağı inşa etmeyi amaçlıyordu.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler