1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Moldova Gazprom ile yeni bir gaz anlaşması yapmayacak

Moldova Gazprom ile yeni bir gaz anlaşması yapmayacak

Enerji Günlüğü - Moldova, Rus enerji şirketi Gazprom ile yeni bir doğalgaz alım anlaşması yapmamayı planlıyor. Moldova'nın Ekonomi Bakanı Chiril...

Moldova Gazprom ile yeni bir gaz anlaşması yapmayacak

Enerji Günlüğü - Moldova, Rus enerji şirketi Gazprom ile yeni bir doğalgaz alım anlaşması yapmamayı planlıyor. 

Moldova'nın Ekonomi Bakanı Chiril Gaburici, ülkesinin Gazprom ile yeni bir doğalgaz sözleşmesi müzakere etmeyi planlamadığını ve Avrupa enerji ağına bir bağlantı inşa edilmesini bekleyeceğini açıkladı. Gazprom’la mevcut sözleşme 2008’de imzalandı ve 2019’un sonuna kadar devam ediyor.

Gaburici, Romanya sınırından Moldova başkentine kadar devam eden Ungheni-Kişinev boru hattının inşasının Moldova'nın Rusya’ya enerji bağımlılığından kurtulma hedefi doğrultusunda Ağustos ayı sonunda başlayacağını kaydetti.

Moldova şu anda 1.000 m3 Rus gazı için yaklaşık 175 ABD Doları ödüyor. Fiyatlar üç ayda bir yeniden hesaplanıyor. 

MOLDOVA’DAN YALANLAMA

Öte yandan Bakanın açıklamasının ardından çıkan haberler Moldova Ekonomi ve Altyapı Bakanlığı tarafından yalanlandı. Moldova Ekonomi ve Altyapı Bakanlığı Basın Servisi, Bakan Gaburici’nin böyle bir şey ifade etmediğini Bakanın, Ungheni-Chişinau doğalgaz boru hattının kullanıma girmesinin Moldova’ya alternatif bir doğalgaz kaynağı sağlayacağını, bunun ise fiyat konusunda pazarlık yapmayı ve en uygun fiyatı seçmeyi mümkün kılacağını söylediğini bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler