1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Moldova Rus ve Ukraynalı şirketlerden elektrik alacak

Moldova Rus ve Ukraynalı şirketlerden elektrik alacak

Enerji Günlüğü - Moldova, önümüzdeki yıl elektrik tedariği için Rus ve Ukraynalı şirketlerle elektrik tedarik sözleşmeleri imzaladı.Moldova Ekonomi...

Moldova Rus ve Ukraynalı şirketlerden elektrik alacak

Enerji Günlüğü - Moldova, önümüzdeki yıl elektrik tedariği için Rus ve Ukraynalı şirketlerle elektrik tedarik sözleşmeleri imzaladı.

Moldova Ekonomi ve Altyapı Bakanlığı, Energocom’un Red Union Fenosa ve Gas Natural Fenosa Furnizare Energie şirketlerine elektrik tedariki için düzenlenen ihaleyi tamamladığını açıkladı. Moldova hükümetinin aldığı Karar ile 30 Aralık 2014 tarihinde kurulan “SA Energocom”, Moldova’ya 1 Nisan 2018 – 31 Mart 2019 döneminde elektrik enerjisi tedarikine ilişkin Moldavskaya GRES ve Ukraynalı “DTEK Trading” şirketleriyle sözleşme imzaladı. Böylece, Moldova'daki Gas Natural Fenosa Group şirketleri için gereken elektriğin yüzde 70’i MWh başına 50,4 dolar ile Transdinyester Bölgesinde yer alan Rus devi Inter RAO EES firmasının sahip olduğu Moldavskaya GRES termik santralinden ve yüzde 30’u ise MWh başına 58.4 dolar ile Ukraynalı “DTEK Pavlogradugol” firmasından tedarik edilecek.

Söz konusu oranın ise tüketicilerin faturalarının mümkün olduğu kadar düşük olabilmesi ve ülkenin enerji güvenliğini arttırmak adına, ihaleye katılan her iki firmanın verdiği elektrik enerjisi fiyatındaki fark göz önünde bulundurularak tespit edildiği belirtildi. 

Moldova Ekonomi ve Altyapı Bakanlığınca, 5,24 kW/h olarak tespit edilen ortalama satın alma fiyatının bir önceki sözleşmeye göre daha yüksek olmasına rağmen tüketicilerin faturalarına zam yapılmayacağı da vurgulandı. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler